Netflix lanceert op 30 mei het tweede seizoen van Derek - een Original-serie van Ricky Gervais
07-04-2014 15:29:33 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3450 | Tags:

Het tweede seizoen van Derek, de Original-serie die werd geschreven, gespeeld en geregisseerd door Emmy- en Golden Globe-winnaar Ricky Gervais, die tevens uitvoerend producent van de serie is, zal op 30 mei om 09:01 uur in première gaan op Netflix.   

 

“Ricky is een geweldige partner en met Derek heeft hij een hartverwarmend personage gecreëerd waar Netflix-leden van zijn gaan houden”, aldus Ted Sarandos, Netflix Chief Content Officer. “Zijn oog voor detail en de vastberadenheid waarmee hij de conventionele manier van verhalen vertellen op televisie wijzigt,  komt precies overeen met wat wij proberen te doen met onze Original-series."

 

Ricky Gervais zei het volgende hierover: “Ik was enorm verbaasd dat mensen wereldwijd zo  geraakt waren door de eerste serie. Er bleek echt een emotionele band te zijn en ik hoop dat ze evenveel van de nieuwe afleveringen zullen houden."

 

Alle zes afleveringen van 30 minuten zullen in alle Netflix-regio's beschikbaar zijn, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk waar de serie zal worden uitgezonden door Channel 4, de opdrachtgever van de serie. 

 

Dit bekroonde, bitterzoete comedydrama gaat over een groep buitenstaanders die aan de rand van de maatschappij leven. Derek verwijst naar Derek Noakes (Gervais), een zachtaardige, onschuldige man die met veel toewijding in een bejaardentehuis werkt. Derek is enorm gehecht aan de bejaarden voor wie hij zorgt, omdat ze vriendelijk en grappig zijn en hem verhalen vertellen over hoe het leven ooit was. Behalve Derek is er ook Dougie (Karl Pilkington), zijn huisbaas die ook geen makkelijk leven heeft; Kev (David Earl), een geliefde mislukkeling; en Hannah (Kerry Godliman), een verzorgster in het bejaardentehuis en de beste vriendin van Derek. Ze is slim, geestig en werkt hard, maar ze heeft geen geluk in de liefde en net als voor Derek komen voor haar andere mensen altijd op de eerste plaats.

 

In het tweede seizoen is de goedhartigheid van Derek weer wijdverspreid onder de mensen om hem heen als hij nieuwe vriendschappen sluit.  De bewoners en medewerkers van het tehuis hebben een hechte gemeenschap gevormd en dankzij de positieve instelling en integriteit van Derek  houden zij zich staande tijdens  de moeilijkheden die soms op hen afkomen. 

 

Derek werd geproduceerd door Derek Productions voor Netflix.

 

Als maker en ster van The Office en Extras heeft Ricky Gervais drie Golden Globes, twee Primetime Emmy’s en zeven BAFTA'S gewonnen. The Office is de populairste Britse comedy aller tijden en is in meer dan 90 landen uitgebracht, met maar liefst zeven remakes.

 

De NBC-versie van The Office is de meest succesvolle Amerikaanse remake van een Britse serie in meer dan 30 jaar. Gervais wordt gezien als de meest invloedrijke Britse komiek sinds Charlie Chaplin. Hij werd meermaals bekroond als stand-up komiek en zijn tournee Fame is de best verkochte Engelse stand-up show in de geschiedenis.

 

Gervais heeft ook The Guinness Book of World Records gehaald met The Ricky Gervais Show als meest gedownloade podcast ooit. Hij schreef, regisseerde, produceerde en speelde mee in Cemetery Junction, The Invention of Lying en had de hoofdrol in Ghost Town. In 2010 werd Gervais gevraagd om de eerste gastheer van de Golden Globes te zijn sinds 1995, voor een uitzending die door 250 miljoen mensen bekeken werd.  Hij werd vermeld in de Time magazine-lijst van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld en hij ontving de Sir Peter Ustinov Comedy Award van het Banff World Television Festival.

 

Ricky  heeft sindsdien ook als gastheer van de Golden Globes in 2011 opgetreden en werd hier wederom  voor gevraagd in 2012. Zijn HBO-serie Life's Too Short ging in première op 19 februari 2012, terwijl het derde seizoen van zijn serie An idiot Abroad op 19 januari 2013 in première ging op The Science Channel. Gervais had recentelijk ook een hoofdrol in Muppets Most Wanted.

 

Over Netflix

Netflix is wereldwijd het toonaangevende netwerk voor internettelevisie met meer dan 44 miljoen leden in meer dan 40 landen die gezamenlijk meer dan een miljard uur aan tv-series en films per maand kijken, inclusief originele series. Voor een vaste lage prijs per maand kunnen Netflix-leden zoveel kijken als ze willen, altijd en overal, op vrijwel elk scherm met een internetverbinding. Leden kunnen titels afspelen, pauzeren en verder kijken, zonder reclame of verplichtingen.

 

www.netflix.com