Nieuw 3D print platform Protocow doorbreekt monopolie 3D print markt
29-10-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3448 | Tags:

Protocow biedt vanaf 28 oktober een e-commerce platform voor 3D print bedrijven. Zij kunnen via dat platform op hun eigen website online offertes berekenen en orderafhandeling aanbieden aan hun websitebezoekers. Hiermee zijn ook kleinere 3D print bedrijven in staat om via internet geautomatiseerd orders te verwerken. Iets wat voorheen alleen door Shapeways, Materialise en Sculpteo werd aangeboden. In de groeiende 3D print markt is het nog steeds te kostbaar deze software zelf te laten ontwikkelen. Het commissie model van Protocow biedt het voordeel van no-cure-no-pay voor deze 3D print bedrijven.

 

Vorig jaar is er voor $ 800 mln USD [bron: wohlers 2013] besteed aan 3D prints, geprint op professionele printers (> $ 5.000). Deze markt groeit met 25 % per jaar. 80% van de markt wordt geproduceerd door kleinere 3D print bedrijven waarvan er zich 500 in Europa bevinden. Veel van hen handelen orders op dit moment via email af. Dat is arbeidsintensief. Daarnaast is het drempelverhogend voor de website bezoeker om via email te bestellen. Middels de plugin van Protocow (de Oogster) zijn deze 3D print bedrijven binnen een half uur in staat om op hun eigen website online orders te genereren. De order ontvangen zij, inclusief betaling via dit zelfde systeem van Protocow. De kleinere 3D print service is daarmee plotseling een alternatief voor Shapeways, Materialise and Sculpteo.

 

Over Protocow

Protocow biedt online oplossingen voor de 3D print industrie. Opgericht door Harold van der Hoeven, John Tillema, Dimer Schaefer en Raymond Muilwijk. Een jaar lang is in de avonduren en weekenden gewerkt aan het online platform. Daarna is het getoetst in de markt en inmiddels enthousiast ontvangen door verschillende importeurs van 3D printers in Nederland en Belgie.
Protocow heeft als veel belovende start up een stand gewonnen op de Websummit 2013 in Dublin (30,31 okt). Protocow zal deze gelegenheid gebruiken om hun concept te pitchen bij grote investeerders uit de internetwereld.

 

www.protocow.com/nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie