Nieuw communicatiebureau Havana Blue richt zich volledig op maritieme sector
05-05-2014 21:46:07 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2977 | Tags:

 

De wederzijdse passie voor en jarenlange ervaring met de maritieme wereld hebben Robin Middel, voormalig Hoofd Communicatie van de Koninklijke Marine, en Rick van de Weg, partner van community PR-bureau Havana Orange ertoe gebracht om samen een nieuw communicatiebureau te starten, dat zich volledig richt op de maritieme markt: Havana Blue - Maritime PR.

 

De maritieme markt is één van de belangrijkste motoren van de Nederlandse economie met grote belangen in binnen- en buitenland. Het maritieme cluster genereerde in Nederland, volgens de laatste cijfers, een direct toegevoegde waarde van 12 miljard euro. Binnen deze markt wil Havana Blue - Maritime PR zich onderscheiden door specifieke kennis van de maritieme wereld, media en influentials te koppelen aan jarenlange communicatie ervaring. Robin Middel en Rick van de Weg bieden bedrijven en organisaties in de maritieme sector een compleet pakket aan ondersteuning op het gebied van PR en communicatie.

 

Havana Blue is onderdeel van het Havana Orange-netwerk met vestigingen in Rotterdam, Helsinki, Gent en München. Het bureau is gevestigd aan de Honingerdijk in Rotterdam. Daarnaast is een kleine vestiging bij het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Havana Blue is daarmee aanwezig in de twee grootste maritieme focusgebieden in Nederland.

 

De beide partners leerden elkaar kennen bij de Koninklijke Marine, waar zij de verkorte opleiding tot marineofficier volgden. Rick van de Weg verliet de marine na zijn dienstplicht en was daarna elf jaar werkzaam bij communicatiebureau Euro RSCG Bikker. In 2009 startte hij zijn eigen community PR-bureau Havana Orange. Hij blijft binnen Havana Orange actief. Robin Middel heeft over de afgelopen twintig jaar diverse communicatiefuncties bij het Ministerie van Defensie en de Koninklijke Marine vervuld. De laatste jaren was hij woordvoerder van de Commandant der Strijdkrachten en Hoofd Communicatie bij de Koninklijke Marine.

 

www.havanablue.nl

 

 

Banner