Nieuwe bezuinigingen op komst bij Wegener
22-01-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3427 | Tags:

Met de reorganisatie van vorig jaar is Wegener nog niet uit de zorgen. Volgens De Telegraaf staat vanaf 2015 een nieuwe besparing op de rol bij de regionale krantenuitgever.

 

In de periode van 2015 tot eind 2017 moet 30 miljoen euro bespaard worden, bevestigt topvrouw Susan Duinhoven tegenover De Telegraaf. Zij zegt signalen te zien dat de advertentiemarkt gaat aantrekken, maar ziet ruimte om het bedrijf efficiënter te maken.

 

"Personeelskosten zijn een belangrijke post", zegt Duinhoven, al zal dit zeker niet de enige post zijn waarin gesneden gaat worden. Vorig jaar werd 50 miljoen euro bespaard. 'Het was een naar omstandigheden goed, voor ons winstgevend jaar.'

 

Dit jaar is een tussenjaar, waarin de komende zes tot negen maanden benut zullen worden om te bepalen waar gesneden wordt. Honderden banen verdwenen al in de afgelopen jaren. Inmiddels telt Wegener 2250 werknemers, die 2020 fte vertegenwoordigen.

 

Va herstel lijkt vooralsnog geen sprake, blijkt ook uit cijfers van moederbedrijf Mecom. De advertentie-inkomsten uit Nederland (naast Wegener ook Limburg Media Groep) daalden in het vierde kwartaal 16%. Over heel 2013 daalden deze 23%.

 

www.wegener.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie