Nieuwe huisstijl en logo RTL 4
20-08-2013 20:01:20 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4323 | Tags:

 

Vanaf 26 augustus heeft RTL 4 een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Oranje blijft hierbij de belangrijkste kleur, RTL 4 staat tenslotte als grootste commerciële zender van Nederland al jarenlang met verschillende programma’s en thema’s midden in onze samenleving.

 

Erland Galjaard, Programmadirecteur RTL Nederland: “We kijken vooruit. We gaan met het logo en de huisstijl verder in de ingeslagen richting, met behoud van de eigen identiteit en de eigen kleur, oranje. Daarbij lenen de nieuwe bewegende elementen zich voor ludieke samenwerkingen met externe partijen. En waar ik ook heel blij mee ben is dat de RTL 4-gezichten een prominentere plaats in onze zendervormgeving gaan krijgen.”

 

Het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl zijn ontworpen en ontwikkeld door Findesign, in samenwerking met RTL 4. Na de start in 1989 is RTL 4 uitgegroeid tot het grootste commerciële tv-station van Nederland. Vertrouwde succesnummers en altijd weer nieuwe programma’s wisselen elkaar af, bijna allemaal van eigen bodem. In het weekend heeft RTL 4 amusement (‘Wie Ben Ik? En ‘Ik Hou Van Holland’), talentshows (‘The voice of Holland’ en ‘Holland’s Got Talent’), dramaseries (‘De Man Met De Hamer’, ‘Verlaten Vrouwen’, ‘Divorce’ en ‘Nieuwe Buren’) en humor (‘Dit Was Het Nieuws’ en ‘Volgende Week’). Doordeweeks is de vooravond altijd actueel met ‘Editie NL’, ‘RTL Boulevard’ en ‘RTL Nieuws’, opgevolgd door een instituut van de Nederlandse tv: de soap ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’.

 

Daarna is het tijd voor crimeseries, coachingprogramma’s en programma’s die relevante maatschappelijke thema’s aansnijden. Vanaf komend najaar sluit RTL 4 ook de avond actueel af met ‘RTL Late Night’. RTL 4 is ook de zender van de grote sterren, met onder anderen Linda de Mol, Wendy van Dijk, Martijn Krabbé, Gordon, Robert ten Brink, Humberto Tan, Carlo & Irene en Albert Verlinde. RTL 4 heeft alles in huis om het hele gezin elke avond een leuke of boeiende avond te bezorgen.

 

 

www.rtl4.nl

www.rtlnederland.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie