Nieuwe sportzender EDGEsport gelanceerd via Online.nl en CanalDigitaal
09-05-2014 12:17:45 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3677 | Tags:

Sportzender EDGEsport is deze week in Nederland van start gegaan via Online.nl en CanalDigitaal. EDGEsport zendt 24 uur per dag de beste action sports events en lifestyle programma's uit in full HD. De door EDGEsport uitgezonden action sports events zijn onder meer de World Snowboard Tour, Bowl-a-Rama Skateboarding, de UCI BMX Supercross World Cup en de PKRA Kiteboarding World Tour. Ook doet EDGEsport live verslag van de ASP World Championship Tour Surfing.

 

Behalve in Nederland is het station in nog 14 landen te zien, voornamelijk in Azië. Hiermee bedient men in totaal zo'n 300 miljoen huishoudens.

 

Overeenkomst met M7 Group

De doorgifte van EDGEsport via Online.nl en CanalDigitaal is het resultaat van een overeenkomst tussen IMG Media (eigenaar van EDGEsport) en M7 Group (eigenaar van onder meer Online.nl en CanalDigitaal), waarbij M7 Group Platform Services de distributie van EDGEsport via ASTRA 23,5 Oost verzorgt.

 

Marco Visser, CEO van de M7 Group: "We zijn verheugd EDGEsport aan ons platform te mogen toevoegen. EDGEsport is een uniek kanaal en geeft een boost aan ons HD-zenderaanbod, zowel via de satelliet als voor ons nieuwe Interactieve TV-pakket. We kijken dan ook uit naar een succesvolle samenwerking. "

 

Jon Kilmartin, Commercial Manager, EDGEsport, IMG Media: "Van alle sporten winnen de actie sporten enorm aan populariteit. Waarbij EDGEsport in het bijzonder in rap tempo uitgroeit tot het nummer 1 kanaal voor wie houdt van de sport, de atleten en de lifestyle. We zien de samenwerking met M7 Group S.A. dan ook als een nieuw hoofdstuk voor EDGEsport."

 

Over M7 Group
M7 Group S.A. is een Europese provider van satelliet- en IP-diensten voor de consumenten- en zakelijke markt, opgericht in het groothertogdom Luxemburg in oktober 2009. M7 voert de merken: CanalDigitaal en Online.nl in Nederland, TV Vlaanderen in Vlaanderen en TéléSAT voor het Frans sprekende deel van België. AustriaSat/HD Austria in Oostenrijk, Skylink voor Tsjechië en Slowakije. En AustriaSat Hongarije voor de Hongaarse markt.
Inmiddels genieten ruim 3 miljoen klanten van honderden radio- en televisiezenders in digitale en in HD-kwaliteit. Daarnaast biedt M7 Group S.A. sinds 2011 ook Internet- en VOIP-diensten voor de Nederlandse en Belgische markt.

 

Over IMG
IMG Worldwide is werkzaam in de bedrijfstakken sport, fashion en media. Het bedrijf opereert in meer dan 30 landen en heeft joint ventures in India, Brazilie, China en Turkije. IMG 's bedrijfsportfolio omvat IMG Events and Federations; IMG Golf en IMG Tennis; IMG Fashion; IMG Models; IMG Art+Commerce; IMG Clients; IMG Academy; IMG Consulting en IMG Licensing.

 

www.canaldigitaal.nl

www.online.nl

www.img.com

www.m7group.eu

 

 

Banner