Nieuw Nederlands beleggingsplatform DeGiro is de goedkoopste online broker ter wereld
25-09-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 8979 | Tags:

 

DEGIRO, een nieuw online beleggingsplatform, is gelanceerd. DEGIRO start met tarieven die 80 procent onder de huidige standaard liggen. Daardoor is DEGIRO direct de goedkoopste online broker ter wereld. Daarnaast biedt het beleggingsplatform klanten wereldwijd de meeste handelsmogelijkheden binnen een veilige online webtrader met innovatieve tools. 

DEGIRO werd in 2008 opgericht door vijf oud Binck-medewerkers en richtte zich met de dienstverlening aanvankelijk op de professionele markt. De lage tarieven en snelle infrastructuur zorgden voor groei. Inmiddels werken er 40 mensen bij de groep en wordt jaarlijks via het platform voor bijna tien miljard euro aan transacties verricht, op 100 beurzen wereldwijd. Dit succes wil DEGIRO herhalen op de markt voor particuliere beleggers. DEGIRO opent daarom nu ook de deuren voor particuliere beleggers.

 

LAAGSTE PRIJZEN

Transactiekosten bepalen voor een groot deel het rendement. In vergelijking met de bestaande spelers is DEGIRO tot wel 80% goedkoper. Bij de grootste beleggersbank van Nederland betalen klanten voor een transactie van € 10.000,- al snel € 16,50. Bij DEGIRO is dat tussen de € 2,- en € 4,-, afhankelijk van het ordertype. Dit kan door de efficiënte bedrijfsvoering van DEGIRO en de solide IT-infrastructuur.

 

INNOVATIEVE TOOLS

Naast de ongekend lage tarieven, komt DEGIRO ook met een aantal innovatieve tools. Zo is het via DEGIRO mogelijk om eenvoudig een gespreide portefeuille samen te stellen. Dit kan door te beleggen in fracties al vanaf een vermogen van €1,-. Ook wordt het mogelijk om orders in bedragen op te geven, naast de ouderwetse manier van aantallen.

 

MEESTE HANDELSMOGELIJKHEDEN

Met DEGIRO wordt wereldwijd beleggen voor iedereen mogelijk. Voorheen was beleggen beperkt tot beurzen in Europa of de Verenigde Staten. Door middel van één platform krijgen alle beleggers bij DEGIRO toegang tot beurzen en producten wereldwijd. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om ook te handelen in Mexicaanse of Turkse beursgenoteerde bedrijven. Dit betekent dat particuliere beleggers hun vermogen veel beter kunnen spreiden.

“Wij bieden op zeer transparante wijze onze klanten groothandelstarieven aan. Bij ons zijn er geen verborgen kosten en een account openen, is kosteloos. Beleggers zijn steeds vaker volledig online actief. Hier sluit DEGIRO perfect op aan. Bij ons betalen klanten niet voor overbodige kosten. DEGIRO neemt het verschil in tarieven dat tussen professionele en particuliere beleggers bestaat weg,” zegt Gijs Nagel, één van de oprichters van DEGIRO.

 

EFFICIËNTE ORDERAFHANDELING
Via DEGIRO kiezen klanten zelf waar ze een order naartoe sturen. Er kan gehandeld worden op alle belangrijke beurzen wereldwijd. Bovendien wordt het mogelijk om rechtstreeks met andere klanten op het platform te handelen via verschillende ordertypen.

“De vernieuwende software van DEGIRO controleert continu of een andere klant van DEGIRO een tegengestelde transactie wil doen. Als dat zo is, wordt de order intern afgehandeld. Dit scheelt beurskosten, met als resultaat dat de klant minder betaalt. De klant ontvangt hiervoor kortingen die kunnen oplopen tot 50% op de standaardtarieven,” legt Nagel uit.

 

ONLINE VEILIGHEID

Online security is één van de speerpunten van DEGIRO. DEGIRO is al jarenlang een betrouwbare partner voor professionele beleggers in Nederland. Binnen de zelfontwikkelde IT-infrastructuur is online security een belangrijke vereiste. De bescherming van klant- en transactiegegevens heeft de hoogste prioriteit. De zelfontwikkelde technologie voldoet ruimschoots aan de bancaire normen en aan Europese wet- en regelgeving. Ook in dit kader staat DEGIRO onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De toegang tot het handelsplatform is beschermd via een Secure Socket Layer-beveiliging. Iedere klant heeft een exclusieve gebruikersnaam en wachtwoord. Ook worden bij DEGIRO de geldstromen extra beveiligd. Zo is overboeken alleen mogelijk naar de eigen persoonlijke bankrekeningen. Daarnaast heeft DEGIRO een continue elektronische opvolging van de margin-vereisten van cliëntenrekeningen.

 

FINANCIËLE BESCHERMING

Beleggingen worden bij DEGIRO in aparte bewaarbedrijven aangehouden en zijn daarom veilig. Dit betekent dat klanten bij DEGIRO zich geen zorgen over de kredietwaardigheid van DEGIRO of gelieerde partijen hoeven te maken.

“DEGIRO is een overzichtelijk platform waarbij in één oogopslag de portefeuille te zien is. Door middel van een dashboard, quick bar en quick order kan de klant snel de situatie van zijn portefeuille beoordelen en reageren indien nodig,” aldus Nagel.

In de eerste helft van 2013 verwerkte DEGIRO meer dan 2 miljoen transacties voor de zakelijke klanten. DEGIRO verwacht dat dit door de particuliere klanten in 2014 zal groeien tot boven de 8 miljoen.

 

OVER DE GIRO

DEGIRO, een online beleggingsplatform en broker, werd in 2008 opgericht. DEGIRO stelt zakelijke en particuliere klanten in staat om tegen ongekend lage tarieven wereldwijd te beleggen. De komende tien jaar wil DEGIRO uitgroeien tot de grootste online broker van Europa gemeten in aantal transacties. DEGIRO staat onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

 

www.degiro.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie