Nieuwsuur lanceert app voor tablet en smartphone
20-06-2014 14:09:18 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3595 | Tags:

Nieuwsuur heeft voor gebruikers van tablet en smartphones (Android en iOS) nu een app voor nieuws en achtergronden. Gedurende de dag vind je in de Nieuwsuur-app informatie over de uitzending van die avond, artikelen en de achtergronden bij verschillende reportages. Ook vind je er tot zeven dagen terug, artikelen en video’s uit recente uitzendingen van Nieuwsuur. De uitzending is iedere avond live te volgen via de livestream van NPO Nieuws, die ook standaard in de app zit. Ook is het mogelijk om je te abonneren op pushberichten. Bijvoorbeeld wanneer er een nieuw artikel beschikbaar is, vlak voor de uitzending of bij grote nieuwsonderwerpen. 

 

De Nieuwsuur-app is een extra service. Hoofredacteur Joost Oranje: ‘ Door de korte deadlines die er gelden voor een nieuws- en achtergrondprogramma als Nieuwsuur, is het extra belangrijk dat je middelen hebt om in aanloop naar de uitzending in contact te komen met je publiek. Daar is een app een goed instrument voor. Mensen zijn er aan gewend gedurende de dag altijd toegang te hebben tot het laatste nieuws, en steeds meer via tablet en smartphone. Wij zijn sterk in de achtergronden en de duiding bij dat nieuws. Daar spelen we nu met deze app op in. Ook als je geen tijd hebt om de hele uitzending te kijken, kun je via de app snel en makkelijk op de hoogte blijven van de onderwerpen die jou interesseren en er ook voor kiezen om niet de hele uitzending, maar per onderwerp te kijken’.

 

 

NOS Marketing & Communicatie is ook te volgen via Twitter : NOS Communicatie. De NOS biedt, als grootste nieuwsorganisatie van Nederland, 24 uur per dag, 7 dagen per week, onafhankelijk en betrouwbare verslaggeving op het gebied van nieuws, sport en (inter-)nationale evenementen. Dit gebeurt multimediaal via radio, televisie, www.nos.nl, mobiele applicaties en Playstation 3.

 

 

www.nos.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie