Noordhoff Health en PAT Learning Solutions samen verder
11-07-2014 11:06:20 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4703 | Tags:

 

Noordhoff Health en PAT Learning Solutions bundelen hun krachten en gaan samen verder onder de naam Noordhoff Health. De combinatie van hoogwaardige leeroplossingen van Noordhoff Health met het succesvolle leersysteem PulseWeb van PAT creëert een nieuwe standaard voor zorgonderwijs en bij- en nascholing van zorgprofessionals.

 

Een van de grote uitdagingen in de zorg is het doorlopend en aantoonbaar ontwikkelen van de bekwaamheid van zorgprofessionals. Hiervoor is een hechte verbinding nodig tussen werken en leren. Door leermiddelen en leertechnologie te integreren, zijn nieuwe en effectieve manieren van leren en toetsen mogelijk. Deze integratie is in de zorgmarkt echter nog nauwelijks tot stand gekomen. Voor Noordhoff Health en PAT Learning Solutions is dit een sterke drijfveer om samen verder te gaan.

 

Positie versterken als marktleider

Door de overname versterkt Noordhoff Health zijn positie als marktleider in Nederland. Mede dankzij de strategische samenwerking met Stichting Leerstation Zorg biedt Noordhoff Health voor het beroepsonderwijs en de na- en bijscholing in de zorgsector een totaalpakket dat enig is in zijn soort. Sinds april dit jaar is Noordhoff Health met zijn uitgebreide e-learningpakket voor de gezondheidszorg ook actief op de Duitse markt. Ook daar is behoefte aan de geïntegreerde oplossing van Noordhoff Health en PAT Learning Solutions. Daarbij kan Noordhoff Health vertrouwen op de solide moedermaatschappij Noordhoff Uitgevers.

 

Personeel en dienstverlening PAT

De medewerkers van PAT Learning Solutions werken vanaf nu voor Noordhoff Health. Vanuit PAT treden Hans Helmonds en Jacco Schimmel toe tot het managementteam van Noordhoff Health. Dit managementteam staat onder leiding van André Matera en bestaat verder uit Kees Engelhart en Fleur van den Berg. Alle overeenkomsten met klanten en partners van PAT neemt Noordhoff Uitgevers integraal over. Ook klanten van PAT buiten de zorgsector kunnen blijven rekenen op de volledige service die ze nu gewend zijn.

 

Goed nieuws voor klanten en medewerkers

Hans Helmonds, algemeen directeur PAT, is enthousiast over het samengaan met Noordhoff Health: 'Deze bundeling van krachten is goed nieuws voor onze klanten en medewerkers. Het is onze gezamenlijke ambitie om met organisaties uit de zorg een effectieve oplossing te bieden voor professionele ontwikkeling. Daarvoor is een totaalconcept op internationale schaal nodig. We zien ernaar uit om dat binnen Noordhoff Health waar te maken.'

 

Content en techniek

Klanten vragen om een integrale oplossing voor hun leerprocessen. 'Terecht', zegt André Matera, business unit manager van Noordhoff Health. 'Nu Noordhoff Health als onderdeel van Noordhoff Uitgevers samen verder gaat met PAT Learning Solutions kunnen we deze ambitie waarmaken. PAT is marktleider met zijn leerprocesmanagementsysteem PulseWeb, specifiek gemaakt voor de zorg, Noordhoff Health is op zijn beurt marktleider met leermiddelen die een bewezen effect hebben op de kwaliteit van zorg. Deze combinatie geeft onze klanten op korte termijn de kans om eenvoudig en snel met e-learning aan de slag te gaan. Ze kunnen dan flexibel gebruikmaken van én de leermiddelen én het leerprocesmanagementsysteem. Door leercontent en technologie verregaand met elkaar te integreren, zal Noordhoff Health ook in de toekomst voorop lopen met vooruitstrevende leeroplossingen voor de zorg. Zo blijven we aantoonbaar bekwaam, onze klanten én wijzelf!'

 

Over Noordhoff Health

Noordhoff Health stelt zich ten doel producten en diensten te leveren gericht op het voortdurend ontwikkelen en bijhouden van kennis en competenties, zodat studenten en medewerkers in de zorg aantoonbaar bekwaam worden én blijven. Om aan deze missie te voldoen geeft Noordhoff Health niet alleen antwoord op de directe educatieve vraagstukken van vandaag, maar denkt Noordhoff Health actief en betrokken mee in de organisatie van leren en de ontwikkeling daarvan op de lange termijn.

 

Over PAT Learning Solutions

PAT Learning Solutions ontwikkelt geavanceerde leertechnologie voor professionals in organisaties en ketens. Het mobiele leerplatform PulseWeb wordt breed ingezet in de Nederlandse zorgsector, het bedrijfsleven en onderwijs. PulseWeb ondersteunt individuele leerprocessen van medewerkers, geeft organisaties inzicht en invloed en faciliteert leernetwerken. PAT verbindt leren met werken en levert daarmee een bijdrage aan de effectiviteit van organisaties.

 

 

www.noordhoff-health.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie