Noordhoff Uitgevers en Iddink Groep intensiveren samenwerking
19-03-2014 14:28:07 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3379 | Tags:

Noordhoff Uitgevers en Iddink Groep zetten een nieuwe stap op het gebied van hun samenwerking en verbinden hun digitale omgevingen per augustus 2014. Hiermee sluiten de lesmethoden van Noordhoff Uitgevers en de persoonlijke elektronische leeromgeving binnen Magister naadloos op elkaar aan. Deze bundeling van innovatiekracht levert docenten en leerlingen veel gebruiksgemak op, doordat docenten vanuit de omgeving van hun keuze kunnen lesgeven, plannen en monitoren.

 

Noordhoff Uitgevers, marktleider binnen het voortgezet onderwijs, ontwikkelt de nieuwste generatie digitale, interactieve leermiddelen, die plaats- en tijdonafhankelijk gebruikt kunnen worden. Magister bestaat, naast een compleet schooladministratiepakket, uit een volledig geïntegreerde elektronische leeromgeving (ELO). Ruim 75% van de scholen in het voortgezet onderwijs werkt met Magister.

 

Digitaal onderwijs eenvoudig op maat

Vanaf augustus 2014 is de integratie van beide omgevingen een feit. Dit betekent dat docent en leerling snel digitaal aan de slag kunnen. De klasgegevens uit Magister zijn automatisch beschikbaar in de online omgeving van Noordhoff Uitgevers. Dat betekent dat de docent in de online omgeving geen leerlinggegevens meer hoeft te beheren. Daarnaast kan de docent vanuit Magister alle digitale lesmateriaal van Noordhoff Uitgevers inplannen vanaf één plek; dit levert de docent gemak en tijdsbesparing op. Op eenvoudige wijze wordt het door de docent geselecteerde digitale lesmateriaal bijvoorbeeld gekoppeld aan huiswerkopdrachten voor de leerlingen. In de nabije toekomst wordt de functionaliteit verder uitgebreid; docenten en leerlingen kunnen dan ook profiteren van uitwisseling van leerresultaten in beide omgevingen.
De integratie is ontwikkeld in samenwerking met een klankbordgroep bestaande uit docenten en ICT-coördinatoren.

 

Samen werken aan de onderwijsproducten van de toekomst

Arjen Holl, algemeen directeur Noordhoff Uitgevers: "Samen met Iddink Groep werken we hard aan het faciliteren van digitaal onderwijs door het toekomstbestendig maken van onze producten. Ontsluiting van onze geïntegreerde functionaliteit en inhoud zien we als het slaan van een eerste piketpaal binnen onze samenwerking." Iddink Groep en Noordhoff Uitgevers staan overigens open voor een dialoog om deze verbinding ook met andere marktpartijen te realiseren.

 

Wijnand Spring in 't Veld, algemeen directeur Iddink Groep: "De samenwerking biedt ons de mogelijkheid om ons alles-in-één-leerplatform Magister verder toe te spitsen op de behoefte van scholen, docenten, leerlingen en ouders. Met de koppeling tussen onze digitale omgevingen willen we laten zien hoe we docent en leerling 'ontzorgen'."

 

Tijdens IPON2014 (19 en 20 maart 2014, Jaarbeurs Utrecht) treft u Magister/SchoolMaster en Noordhoff Uitgevers aan, bij resp. stand A016 en stand A012.  

 

www.iddinkgroep.nl

www.noordhoffuitgevers.nl