NOS-app nu ook voor Android-tablet
03-10-2013 12:00:51 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3223 | Tags:

Ook wie een Android-tablet heeft, kan vanaf nu optimaal gebruik maken van de NOS-app. Het ontwerp en de indeling zijn specifiek aangepast voor het gebruik op tablets met het Android-besturingssysteem. Eerder dit jaar verscheen al de NOS-app voor de iPad. Snel en overzichtelijk nieuws, sport, livestreams en NOS-uitzendingen zijn nu beschikbaar op de meest gebruikte tablets.

 

Ontwerp

Het design van de NOS-app voor Android-tablets volgt de vormgeving van de bestaande NOS-apps: eenvoudig en rustig, zodat je overzichtelijk kunt navigeren tussen de verschillende categorieën. De NOS-app is geschikt voor Android-tablets met een scherm vanaf 7 inch (ongeveer 17 centimeter) en werkt zowel liggend als staand. De pagina-indeling volgt automatisch het formaat van je scherm, zodat de pagina’s er bij tablets van verschillende grootte goed uitzien.

 

Indeling

De Android-tabletversie heeft vijf hoofdcategorieën: Nieuws, Sport, Voetbal, Video’s en Uitzendingen. Bovenaan staat altijd het laatste nieuws. In de carrousel boven het artikel staan gerelateerde afbeeldingen en/of video. Rechtsboven onder Live vind je de beschikbare livestreams. Standaard zijn dit Journaal 24, Politiek 24 en Radio 1. Het Live-teken gaat knipperen als er tijdelijk een extra livestream beschikbaar is, zoals bijvoorbeeld bij de Champions League.

 

Volledig aanbod

Lara Ankersmit, Hoofd NOS Nieuwe Media: ”De NOS-app is nu beschikbaar voor de meest gebruikte typen smartphones en tablets: Android, iPhone, iPad, Windows Phone, Windows 8 en Blackberry. Net als bij de vorige releases is deze eerste versie ook nadrukkelijk een eerste stap. We blijven onze apps ontwikkelen en verbeteren. Met deze aanpak hebben we tot nu toe een mooi resultaat behaald: met ruim 2 miljoen downloads en hoge waardering in de stores is de introductie van de NOS-app erg geslaagd.”

 

Benieuwd naar de app? Download de NOS-app in Google Play Store of navigeer op je Android-tablet naar http://nos.nl/app.

 

 

www.over.nos.nl 
 
www.nos.nl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie