NOS Journaal-app: zappen met je iPhone
29-08-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3846 | Tags:

Met je iPhone nog gemakkelijker de laatste NOS-uitzendingen terugkijken op je smart tv? Dat kan nu  met de vernieuwde NOS Journaal-app voor iPhone, iPad en iPod. Door allerlei menu’s navigeren is niet meer nodig. Als je je iPhone, iPad of iPod via je (wifi-)thuisnetwerk met je smart tv verbindt, kijk je in een handomdraai uitzendingen terug op het grote scherm. Zo werkt je mobiel als afstandsbediening. De functionaliteit wordt voorlopig alleen aangeboden binnen de NOS Journaal-app voor iOS. Als de gebruikers tevreden zijn en de techniek werkt, is het de bedoeling om de algemene NOS-app ook te voorzien van deze toepassing.

 

Lara Ankersmit, hoofd Nieuwe Media van de NOS: ‘Aanleiding voor dit experiment is dat steeds meer mensen een smartphone hebben en een tv die is aangesloten op het internet: een smart tv. De smartphone krijgt een steeds centralere rol in het dagelijks leven en wordt al lang niet meer alleen gebruikt om te bellen. Met deze nieuwe toepassing spelen we in op deze ontwikkeling.’

 

Verder is de NOS Journaal-app uitgebreid met de uitzendingen van NOS Studio Sport en NOS op 3. Bovendien zijn livestreams toegevoegd zoals Champions League voetbal, Journaal 24, Politiek 24 en Sport 24. De livestreams zijn om technische redenen alleen te zien op je smartphone, maar (nog) niet af te spelen op je smart tv. De dienst is gerealiseerd in samenwerking met ZappoTV.

 

Nieuwsgierig? Ga met je iPhone, iPad of iPod naar http://nos.nl/japp of zoek in iTunes naar NOS Journaal om de app te downloaden. Let wel op dat je de Journaal-app van de NOS downloadt. Meer informatie over de werking vind je op de productpagina.

 

 

www.nos.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie