NOS staakt videodienst na bezwaren marktpartijen
30-01-2014 16:33:48 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2972 | Tags:

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft vandaag de aanvraag voor het NOS Nieuwsfragmentenkanaal ingetrokken. Met de videodienst beoogde de publieke omroep gratis videofragmenten beschikbaar te stellen aan professionele afnemers. Private aanbieders kunnen echter niet concurreren met gratis aanbod en worden zo uit de markt gedrukt. In september jl. maakte NDP Nieuwsmedia daarom namens de nieuwssector bezwaar tegen de dienst bij staatssecretaris Dekker (Media).

 

Met het intrekken van de aanvraag geeft de NPO gehoor aan de bezwaren van marktpartijen. Hiermee komt een einde aan het kosteloos aanbieden van een concurrerende videodienst aan professionele afnemers door een publieke organisatie. NDP Nieuwsmedia is verheugd dat de marktverstorende werking die van deze dienst uitgaat, per 1 maart wordt beëindigd.

 

Over NDP Nieuwsmedia

NDP Nieuwsmedia, de brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven, draagt de kracht en maatschappelijke functie van nieuwsmedia uit en maakt zich sterk voor de zakelijke en journalistieke belangen van de aangesloten nieuwsbedrijven. Bij NDP Nieuwsmedia zijn aangesloten: ANP, Barneveldse Krant, FD Mediagroep, Mediagroep Limburg, NDC Mediagroep, Nederlands Dagblad, NRC Media, NU.nl, Persgroep Nederland, Reformatorisch Dagblad, RTL Nieuws, Telegraaf Media Groep en Koninklijke Wegener. Ook Novum schaarde zich achter het branchebrede bezwaar tegen de videodienst.

 

www.ndpnieuwsmedia.nl

www.nos.nl   

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie