Now Media: eMagazine groeit - meer partners, stap naar buitenland
08-04-2014 11:19:20 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2729 | Tags:

De opmars van het concept eMagazine van Now Media lijkt geen grenzen te kennen. Nadat onlangs al enkele nieuwe, grote klanten werden begroet, wordt nu de stap naar het buitenland gemaakt.

 

eMagazine betreedt binnenkort de markt in België en Duitsland. Daar heeft het product, waarmee snel, effectief en voordelig een digitale, interactieve publicatie voor smartphone of tablet te maken is, de interesse gewekt van diverse bedrijven. Bij onze zuiderburen gaat het onder meer om enkele grote nationale dagbladen.

 

De stap over de grens komt nadat het portfolio in eigen land in korte tijd flink werd uitgebreid. Inmiddels mag Now Media onder andere bekende media/uitgevers als Reed Business, MarketingTribune en diverse onderdelen van Audax tot zijn klantenkring rekenen. Maar het bedient daarnaast ook een keur aan kleine ondernemers.

 

Samen zijn deze partners inmiddels goed voor 150 apps, die enkele duizenden keren per maand gedownload worden door eindgebruikers. In totaal maakten in Nederland al zo'n 60.000 consumenten gebruik van een eMagazine.

 

Volgens directeur Martijn Coehorst van Now Media sluit de toepassing steeds beter aan bij de markt en de businessmodellen die uitgevers hanteren. "In onze app kun je ervoor kiezen het complete magazine af te nemen, maar ook om slechts één of enkele artikelen af te nemen. Daar ontstaat steeds meer behoefte aan."

 

De combinatie van functies slaat volgens hem aan. "In een snel toepasbare app kun je in een handomdraai je pdf's omzetten naar een aantrekkelijke digitale uitgave, desgewenst verrijkt met audio en video. Tegelijkertijd kunnen interessante data van gebruikers worden verzameld."    

 

www.eMagazine.nl

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards | 14 mei 2014 | Amsterdam