NRC begint met losse verkoop artikelen; 1,5 miljoen stukken online
06-01-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3887 | Tags:

Artikelen uit NRC Handelsblad en nrc·next waren tot nu toe alleen te lezen in de papieren krant of de digitale variant daarvan - de digitale editie. Ze waren niet los online beschikbaar, behalve via ons oude archief, dat vaak achterliep en alleen toegankelijk was voor abonnees.

 

Dat had een groot nadeel: wie een goed stuk in de krant las, kon dat bijvoorbeeld niet delen op Twitter of Facebook, en wie geïnteresseerd was in één specifiek verhaal moest de hele krant kopen - digitaal of op papier. Ook waren artikelen uit de krant slecht te vinden met zoekmachines.

Dat is natuurlijk zonde. De stukken uit onze kranten verdienen een groter publiek. Voortaan zijn alle artikelen uit NRC Handelsblad en nrc·next daarom ook beschikbaar via onze website nrc.nl. Ieder artikel heeft een eigen webadres en kan straks worden gevonden bij zoekmachines als Google of via de zoekbox op nrc.nl. Die zoekbox toont nu resultaten uit al onze beschikbare publicaties: de huidige en eerdere websites, NRC Handelsblad en nrc·next. Je kunt de resultaten filteren op publicatie, dus ben je alleen geïnteresseerd in artikelen die speciaal voor de website zijn geschreven, dan kies je bij ‘publicatie’ nrc.nl en je krijgt geen krantenstukken te zien... lees verder

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie