Nieuwe aanpak werkzoekenden: Hoe vind ik een baan–Bootcamp in NRC Carrière Café
24-06-2014 12:35:16 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4625 | Tags:

 

NRC Carrière en Hoe vind ik een baan hebben een nieuwe aanpak ontwikkeld in de aanpak tegen werkloosheid: de Hoe vind ik een baan-Bootcamp. Tijdens een intensieve dag leren werkzoekenden tot 10x meer vacatures vinden, maken een effectief baanzoekplan en leren zichzelf onderscheidend presenteren. Na 10 voorbereidende webinars met meer dan 2.000 baanzoekers ligt er nu een vernieuwde, intensieve aanpak die iedere werkzoekende brengt naar de plekken waar banen en vacatures zijn. Binnen 2 dagen zijn de helft van de plekken inmiddels vergeven.

 

Vernieuwde aanpak

Trainingen, workshops en cursussen solliciteren schieten als paddenstoelen uit de grond. Op zoek naar je droombaan, ontdek je talent, wat past bij je persoonlijkheid. Gericht op zelforiëntatie. In de huidige arbeidsmarkt is het niet realistisch om te lang stil te staan bij wie je bent en wat je wilt. Hoe langer je uit het werkproces bent, des te kleiner wordt de kans om een nieuwe baan te vinden. Het Hoe vind ik een baan – Bootcamp richt zich om die reden op arbeidsmarktoriëntatie,door mensen gericht en effectief leren zoeken naar relevante vacatures. Vacatures en banen die er wel zijn, maar nu niet gevonden worden door de complexiteit en intransparantie van de arbeidsmarkt

 

Intensief en effectief

In een groep van maximaal 35 personen, onder leiding van een loopbaancoach, een arbeidsmarktanalist en een recruiter gaan werkzoekenden aan de slag. Zeer intensief, persoonlijk en met een vernieuwende en inmiddels bewezen doelgerichte aanpak waarbij mensen tot 10 keer meer relevante vacatures vinden. Niet door te knuffelen, maar hen zelf hard aan het werk te zetten. En, alleen geschikt voor mensen die écht een baan willen. ’’Wij overtuigen mensen dat er voor hen een baan is, door ze zélf de baan te laten vinden’’ zo zegt Maaike Kooter, een van de trainers tijdens dit Bootcamp. De behoefte onder werkzoekenden blijkt groot: binnen twee dagen is al de helft van het aantal beschikbare plaatsen bezet.

 

De Hoe vind ik een baan – Bootcamp vindt op zaterdag 12 juli 2014 plaats in het NRC Carrière Café in Amsterdam. Een Rotterdamse aanpak, met een Amsterdams tintje.

 

 

www.hoevindikeenbaan.com

www.nrccarriere.nl

www.nrc.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie