NRC Media: Nieuwe Insights over 14 branches per 3 maart beschikbaar
25-02-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4582 | Tags:

 

 

Sinds 2012 voorziet NRC Media marketeers en decision makers bij adverteerders en mediabureaus van diepgaande informatie over consumenten in veertien branches. Waar de Insights in de afgelopen jaren vooral de stand van zaken van het moment reflecteerden, geven ze met ingang van dit jaar ook een blik op de toekomst. Nieuw dit jaar is de live-component: in mei vindt het eerste Insight Live-event plaats.

 

Alle Insights worden vanaf 3 maart volledig herzien en geactualiseerd en zijn dan te downloaden via nrcmedia.nl/insights/. Net als in voorgaande jaren werkte NRC Media daarvoor samen met onder meer onderzoeksbureau Motivaction. Hun Mentality-onderzoek, gecombineerd met data van onder meer de NOM, de Decision Makers Survey, het CBS en een grote diversiteit aan brancherapporten, zorgen voor waardevolle inzichten over het gedrag en de motivatie van de Nederlandse consument bij bijvoorbeeld het nemen van een aankoopbeslissing. Edwin de Groot, marketing- en communicatie-manager van NRC Media: “De Insights beperken zich niet tot de lezers van NRC, ze gaan over alle consumenten in Nederland. Onder meer die brede scope maakt deze rapporten zo interessant.”

 

Toekomstvisie

Nieuw in de Insights dit jaar is de blik op de toekomst. Edwin de Groot: “We hebben dit jaar data uit trendrapporten en inzichten van toonaangevende experts per branche aan de Insights toegevoegd. Elke Insight bevat daarmee nu ook een toekomstvisie voor de betreffende branche. Waardevolle informatie waarmee adverteerders hun voordeel kunnen doen.”

 

Kennispartner voor de beslisser van vandaag en morgen

Met de Insights positioneert NRC Media zich als kennispartner voor marketeers en decision makers: de beslissers van vandaag én morgen. En dan met name voor adverteerders en mediabureaus met klanten die actief zijn in een of meer van de volgende veertien branches: Automotive, Financiële dienstverlening, Zakelijke dienstverlening, Consumentenelektronica, ICT & Telecom, Kunst & Cultuur, FMCG, Retail, Toerisme, Horeca, Overheden & Non-profit, Charitatief, Film & Boeken, Luxury & Lifestyle en Energie.

 

Van kennis naar campagnes

Hoe vervolgens die kennis te vertalen in effectieve en relevante campagnes, dat is de expertise van de accountmanagers, ondersteund door business developers die expertise hebben opgebouwd binnen bepaalde branches en sectoren. Edwin de Groot: “Onze accountmanagers realiseren samen met onze business developers creatieve, innovatieve en onderscheidende concepten op maat waarmee adverteerders interactie creëren met hun doelgroepen. NRC Media is dus niet alleen expert en vraagbaak, maar ook communicatiepartner voor adverteerders en mediabureaus. We schuwen hierin ook niet de samenwerking met andere exploitanten.”

 

Insight Live-events

Nieuw in 2014 is dat kennisdeling ook live plaats gaat vinden. In april vindt het eerste Insight Live-event plaats. Edwin de Groot: “Hoewel de campagnes van 2012 en 2013 zeker succesvol waren, blijven we zoeken naar manieren om onze klanten nog beter te informeren en meer te betrekken. De Insights zijn afgelopen jaar duizenden keren gedownload, de Insight-filmpjes op YouTube goed bekeken, maar we hebben geconstateerd dat er behoefte is aan dynamiek en interactie. Met de Insight Live-events halen we de mensen naar ons toe. Omdat we het relatief klein houden – per branche nodigen we 50 mensen uit – kunnen we veel meer de diepte in en de dialoog aangaan met mensen die actief zijn in de betreffende branches. Samen met specialisten uit de branches gaan we zorgen voor interactie en verdieping. In april staat de eerste Insight Live op het programma, gericht op decision makers in Automotive, Luxury & Lifestyle en Kunst & Cultuur.”

 

Mediacampagne

De Insights-mediacampagne gaat op 3 maart van start. De uitingen zijn gefaseerd te horen en te zien via een gevarieerd scala aan kanalen. Gedurende de eerste drie weken draaien er commercials op de radio, daarna gaan de print, online en mobiele campagnes van start. Dat gebeurt in de eigen media van NRC, in media van derden en via social, met name LinkedIn. De totale campagne zal 6 weken duren. Edwin de Groot: “Alle campagne-uitingen zijn nieuw vormgegeven. Het zijn frisse, toegankelijke uitingen geworden, die perfect aansluiten bij de Insights zelf. We brengen de informatie op een toegankelijke, praktische manier. Gebaseerd op zeer gedegen onderzoek, maar zeker niet zwaar en moeilijk.”

 

Download met voorrang

Heeft u in 2013 een of meer Insights gedownload? Dan krijgt u binnenkort bericht dat de nieuwe Insights voor u klaar staan. U kunt de Insights dan als eerste downloaden.

De Insights van 2013 zijn via deze link te bekijken en direct te downloaden. Vanaf 3 maart zijn hier de nieuwe Insights 2014 beschikbaar.

 

www.nrcmedia.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 


About.
In september 2011 is de website nederlandsmedianieuws.nl gelanceerd om de nieuwsfunctie van het Nederlands MediaNetwerk te versterken. Op de site vind je buiten nieuwsberichten ook interviews, analyses, fora en columns.
Social.