NRC Reader nu beschikbaar op elk digitaal platform
28-04-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3885 | Tags:

 

NRC Reader, de applicatie die NRC Media begin 2013 lanceerde, is voortaan via alle platforms te raadplegen. Vanaf vandaag kan iedereen via nrcreader.nl een optimale leeservaring op het web hebben. De nieuwe responsive website biedt toegang tot alle verschenen edities en artikelen van NRC Reader. Zowel op desktop, laptop, tablet als telefoon bevat NRC Reader prachtige fotografie en bijzondere vormgeving.

 

Het succes van de iOS-applicatie bij het publiek – NRC Reader heeft inmiddels meer dan 25 duizend gebruikers en 130.000 downloads – was aanleiding om dit product platformonafhankelijk te maken.

 

NRC Reader, dat dagelijks een selectie van acht artikelen uit NRC Handelsblad en nrc.next bevat, ontving sinds de start in februari 2013 vele prijzen, waaronder een European Newspaper Award, de prijs voor beste nieuws-app van iCulture en een SpinAward voor beste design. NRC Reader is bekend geworden om de behapbare en diepgaande journalistiek, dagelijks zorgvuldig geselecteerd door de hoofdredactie van NRC.

 

Iedereen kan kennis maken

Tot nu toe konden niet-abonnees alleen artikelen van NRC Reader lezen na een koppeling met Facebook. Deze verplichting vervalt nu waardoor iedereen kan kennismaken met NRC Reader. Bij regelmatig gebruik wordt de gebruiker onbeperkte toegang tot de artikelen aangeboden voor nog geen € 3,50 per week.

 

Positieve reacties van diverse media

iCulture: NRC Reader toont aan dat er nog toekomst is voor betaalde journalistiek.

Bright: De selectie van artikelen is goed. Je zou kunnen zeggen dat telkens de pareltjes van de dag beschikbaar zijn. De artikelen zijn fraai opgemaakt en het beeldmateriaal schuift lekker onder de vinger weg.

Jury SpinAwards: Naast al het visuele geweld is het soms de stilte die overwint. Quiet Design zou je het ook kunnen noemen. Nadenken over de juiste regelafstand, subtiele animaties die je het verhaal in trekken, teksten die je kunt uit lezen zodat je je voldaan voelt. Dat zie je niet gelijk maar merk je vooral aan je leesgedrag. NRC laat zien hoe je als papieren medium klaar bent voor de toekomst. Daar mag hard voor geklapt worden.

 

Awards voor NRC Reader

NRC Reader mocht de volgende awards in ontvangst nemen:

Award of Excellence – 15th European Newspaper Award

Great Subscription (Apple)

Beste Nederlandse Nieuwkomer – iCulture Awards 2013

Beste Nieuws-app – iCulture Awards 2013

SpinAward 2014 voor design

 

NRC Reader is een uitgave van NRC Media. NRC Media is uitgever van NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl. De betaalde oplage van NRC Handelsblad bedraagt gemiddeld ruim 202.000 kranten en bereikt 495.000 lezers. nrc.next heeft een betaalde oplage van ruim 72.000 exemplaren. De krant bereikt 280.000 lezers.** De website nrc.nl heeft 4,2 miljoen unieke bezoekers per maand.***

*HOI gemiddelde Q1-Q2 2013 (inclusief replica)

**NOM Printmonitor 2012-lI/ 2013-I

*** Google Analytics maandgemiddelde jan-okt 2013

 

www.nrcreader.nl

www.nrc.nl

 

 

Banner