NRC Reader wint iCulture Awards - Beste Nederlandse Nieuwkomer en Beste Nieuws-app
13-01-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4610 | Tags:

 

De app NRC Reader is in de prijzen gevallen bij de iCulture Awards 2013, de belangrijkste Nederlandse prijzen voor iOS-apps. NRC Reader won in de categorieën Beste Nederlandse Nieuwkomer en Beste Nieuws-app en was runner-up bij Beste Nederlandse App en App van het Jaar 2013. NRC Reader is een speciaal voor de iPad en iPhone ontwikkelde applicatie met dagelijks circa acht artikelen uit NRC Handelsblad en nrc.next, die geselecteerd zijn door de hoofdredactie.

 

“De prijzen bevestigen ons dat we op de goede weg zijn met onze zoektocht naar relevante digitale nieuwsproducten”, zegt Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC Handelsblad. “In de juryrapporten wordt benadrukt dat NRC Reader aantoont dat lezers best willen betalen voor kwaliteitsjournalistiek.” Eind 2013 werd NRC Reader al uit meer dan honderd iPad-applicaties van Europese kranten als enige onderscheiden met een Award of Excellence bij de European Newspaper Awards. Apple bekroonde in diezelfde tijd NRC Reader tot Great Subscription.

 

Selectie uit NRC

Zeven dagen per week selecteert de hoofdredactie circa acht artikelen uit NRC Handelsblad en nrc.next. Zij stellen zichzelf de vraag: ‘Welke stukken móét onze lezer vandaag gelezen hebben?’ Voorwaarde is dat lezers NRC Reader binnen vijftien minuten uit kunnen lezen. Verder is er geen opsomming van nieuwskoppen; artikelen geven juist context en achtergrond. De fotografie is speciaal geselecteerd voor deze applicatie. Lezers kunnen artikelen delen via sociale netwerken en e-mail.

 

120.000 downloads

Sinds de introductie van NRC Reader in februari 2013 is de app op 120.000 iPads en iPhones geïnstalleerd. In oktober presenteerde NRC Media een broertje van NRC Reader: NRC Reader Opinie & Debat. Deze editie wordt zes dagen per week samengesteld door de opinieredactie van NRC, met de beste en meest geruchtmakende opiniestukken en columns.

 

Abonnementen

De abonnementen zijn af te sluiten via nrc.nl/reader of direct in de App Store. NRC vraagt € 5,99 voor een maand lang elke dag een nieuwe editie van NRC Reader op de iPad. Een jaarabonnement is er voor € 59,99. Voor een iPod wordt € 4,49 (maand) respectievelijk € 49,99 (jaar) gerekend. Om te vieren dat NRC Reader in de prijzen is gevallen, is de app nu de eerste maand gratis te verkrijgen via: http://actie.nrc.nl/gratisreader/.

 

www.nrc.nl

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie