Nu ook films beschikbaar via Google Play in Nederland
18-03-2014 10:38:22 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3035 | Tags:

 

Google maakt bekend dat Nederlandse gebruikers vanaf vandaag films kunnen huren en/of kopen via Google Play. In deze online entertainmentwinkel van Google zijn daarmee naast apps, games, muziek en boeken nu ook films beschikbaar. Dit maakt Google Play tot de centrale plaats waar gebruikers eenvoudig apps en digitale entertainment voor hun smartphone, tablet of computer kunnen vinden.

 

"We hebben goed naar de wensen van onze gebruikers geluisterd. Op basis van hun feedback hebben we nauw samengewerkt met belangrijke partners in de filmindustrie om fantastische digitale content naar Nederland te brengen”, aldus Ben Serridge, product manager voor Google Play. “Google Play biedt gebruikers de mogelijkheid om films te kijken op verschillende digitale apparaten. Zo kunnen ze een film beginnen te kijken op hun computer en later op hun tablet verder kijken waar ze waren gebleven."

 

Buitenlandse en Nederlandse films huren en kopen

Vanaf vandaag kunnen Nederlandse gebruikers van Google Play de allerlaatste films in standaard definitie (SD) en hoge definitie (HD) huren en kopen. Het aanbod omvat films van grote internationale studio’s zoals NBC Universal, Paramount Pictures, Sony Pictures Home Entertainment, Twentieth Century Fox en Warner Bros, evenals films van onafhankelijke distributeurs. Huurfilms zijn verkrijgbaar vanaf een prijs van 2,99 euro voor een film in standaard definitie of 3,99 euro voor een film in hoge definitie.

 

Toegang tot Google Play vanaf verschillende platforms

Google Play is toegankelijk vanaf verschillende apparaten, of het nu gaat om een computer, smartphone of tablet met Android. De films zijn daarmee direct beschikbaar op alle verschillende apparaten. Als een gebruiker bijvoorbeeld een film aanschaft via internet, kan deze de film ook bekijken op zijn of haar mobiele apparaat met Android of iOS.

 

Gebruikers kunnen deze digitale content op verschillende manieren opvragen:

 

Mobiele apparatuur met Android en iOS: Gebruikers van een smartphone of tablet met Android kunnen op de Google Play Store-app klikken om naar films te zoeken. Deze films kunnen direct worden gestreamd naar apparaten met Android en iOS. Ook is het mogelijk films te downloaden naar Android-apparaten voor het kijken zonder de noodzaak van een internetverbinding. In de meeste gevallen hebben gebruikers 30 dagen de tijd om te beginnen met het bekijken van hun huurfilm. Vanaf dan hebben ze 48 uur de tijd om de film af te kijken.

Op internet: Gebruikers van een computer kunnen digitale content online aanschaffen en opvragen via de internetversie van Google Play.

 

Verkoop Nexus toestellen en accessoires via Google Play

Google zal vanaf vandaag via de Google Play Store ook verschillende producten verkopen, waaronder de Nexus 5 en de Nexus 7.

 

play.google.com/movies