NU.nl lanceert NUfoto-applicatie voor Google Glass
06-03-2014 11:28:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3033 | Tags:

 

 

NU.nl heeft als eerste Nederlandse nieuwssite een applicatie gelanceerd voor Google Glass. Bezitters van zo’n bril kunnen nu snel foto’s delen op NUfoto.

 

NU.nl heeft met NUfoto het grootste user-generated contentplatform van Nederland. Elk jaar krijgt de redactie tussen de zestig- en tachtigduizend foto’s van lezers ingestuurd. Gemiddeld twintig procent van het beeld bij binnenlands nieuws komt via NUfoto.

 

Foto's delen

Gebruikers van de NU.nl Android-app kunnen direct na het maken van een foto deze via het standaard Android-deelicoontje delen naar NUfoto. Met de net gelanceerde NUfoto Google Glass- applicatie is dit nu ook voor alle Google Glass-bezitters in Nederland (een dertigtal) en daarbuiten (enkele tienduizenden) mogelijk. Na het koppelen van je Google Glass aan NU.nl, kun je meteen je gemaakte foto delen op NUfoto.

 

Nieuwe platformen

“Wij vinden het belangrijk om snel op nieuwe platformen aanwezig te zijn”, aldus Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl. “We hadden als eerste een mobiele site, als eerste een applicatie voor smartphones en tablets en hebben recent ook een app voor een smartwatch gemaakt.”

 

NU.nl probeert hiermee optimaal in te spelen op de wensen van haar bezoekers, maar wil ook blijven experimenteren met nieuwe vormen van journalistiek. Zo heeft de techredactie van NU.nl met Google Glass een reportage gemaakt tijdens een dansvoorstelling met robots en ging de bril ook mee naar de Mobile World conferentie in Barcelona, waar NUtech een  review  maakte over de Nokia waarop Android draait, door middel van Google Glass.

 

NU.nl Google Glass Development Day

Meer ins en outs zijn op deze twee video's van Google Glass Development Day Concepten te zien; Concept op Glass en Experts on Glass.
 

 

www.nu.nl   

www.sanoma.nl  

 

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!