NUtech lanceert Android-apps gekoppeld aan NU.nl
12-12-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3677 | Tags:

 

NUtech lanceert vandaag een app voor Android-smartphones en -tablets. De app is gekoppeld met die van NU.nl zodat handig van het ene platform naar het andere geswitcht kan worden.

 

NUtech biedt nieuws, achtergronden, reviews en uitleg over internet, gadgets, mobiel, games en apps. De site verzorgt sinds de lancering begin dit jaar ook het technieuws op NU.nl. De website is vanaf de start responsive, waardoor NUtech voor elk scherm en apparaat geoptimaliseerd is. NUtech  bereikt gemiddeld 1,6 miljoen unieke bezoekers per maand, die gezamenlijk 4,5 miljoen pageviews genereren. Van hen komt 42% op NUtech middels de desktop, 18% via tablet en 40% middels een mobiel device. De best bezochte katernen in 2013 waren Mobiel & Gadgets.

 

Er is voor NU.nl en al haar extensies voor een strategie gekozen om responsive sites en apps naast elkaar te laten functioneren om zo een optimale gebruikerservaring te garanderen. Het is mogelijk te linken tussen beide apps wanneer de gebruiker ze allebei heeft geïnstalleerd. Zo is de content strategie van NU.nl, waarbij je leest op NU.nl en doorleest op de extensies, nu via de NU.nl en NUtech Android apps optimaal ingericht.

 

Android First
De nieuwe NUtech-app, die vanaf heden te downloaden is in de Google Play store, is voor nu alleen beschikbaar op Android-apparaten. Daarvoor is gekozen vanwege het grote marktaandeel van Android, wereldwijd zo'n 80 procent. De app heeft op smartphone en tablet een verschillend design, geoptimaliseerd voor de diverse schermgroottes die Android biedt. Uiteraard zullen de iOS-apps volgen, die zijn medio 2014 gepland voor livegang. Tot die tijd kunnen alle iOS-gebruikers NUtech al optimaal bezoeken via de responsive site.

 

Gebruiksgemak en personalisatie
Colin van Hoek – Chef redactie NUtech: “In onze apps geven we de gebruikers een overzichtelijke lijst met het meest recente technieuws. We hebben de app zo simpel mogelijk gehouden, maar hij is toch compleet met bijvoorbeeld slideshows, video’s, lijstjes, overzichten en reviews. Daarnaast worden infographics, specificatie lijstjes en pro/con lijstjes bij de reviews overzichtelijk getoond.”

 

De app is uitgebreid getest en samen ontwikkeld met onze gebruikers in samenwerking met Android World.

 

In de app is zowel op smartphone en tablet eenvoudig te swipen van de voorpagina naar de diverse katernen en van een artikel naar vorige en volgende artikelen. Alle content is eenvoudig te delen en er kan gereageerd worden via NUjij. Daarnaast kan de app gepersonaliseerd worden door aan te geven berichten je later wil lezen. Deze berichten worden verzameld in je Lees Later lijst. Ook biedt de app de mogelijkheid je eigen nieuwsonderwerpen te volgen. Elk bericht heeft bijbehorende tags, de gebruiker kan hierop tappen om die onderwerpen vanaf dat moment te volgen. Alle nieuwe berichten over je eigen onderwerpen worden automatisch toegevoegd aan Mijn Nieuws. Ook kan een gebruiker met widgets het laatste nieuws van NUtech of een rubriek uit NUtech op zijn lockscreen of homescreen plaatsen. De nieuwe functionaliteiten van de app worden uitgebreid toegelicht in deze presentatie.

 

Download de nieuwe app gratis in de Google Play store

 

www.nutech.nl

www.nu.nl 

www.sanoma.nl     

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie