NuTestament: Amsterdamse start-up lanceert online service voor testamenten en samenlevingscontracten
15-01-2014 20:52:27 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4440 | Tags:

Veel Nederlanders hebben geen testament. De psychologische drempel om een testament te regelen is groot en bovendien is het een dure aangelegenheid. NuTestament wil het opstellen van een testament en samenlevingscontract toegankelijker maken. Het moet makkelijker en goedkoper zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. De oplossing is de online self-service van www.nutestament.nl.

 

Zo werkt het
In Nederland is een testament alleen rechtsgeldig als het door een notaris is gepasseerd. Ook belangrijke keuzes, zoals de voogdij of het benoemen van erfgenamen, worden veelal op kantoor bij de notaris gemaakt. NuTestament maakt het mogelijk deze keuzes online te maken, thuis op de bank in eigen tempo. Gebruikers vullen een korte vragenlijst in. NuTestament vertaalt de antwoorden naar een concept-testament. De gebruiker maakt online een afspraak bij de notaris die het testament vooraf controleert en daarna passeert en registreert. De klant betaalt een vaste lage prijs, zonder bijkomende kosten. Vooralsnog heeft NuTestament dekking in regio Amsterdam. NuTestament streeft op termijn naar landelijke dekking en is op zoek naar notarissen die zich willen aansluiten.

 

Verschil met andere aanbieders
NuTestament richt zich uitsluitend op online testamenten en samenlevingscontracten. Hierdoor profileert NuTestament zich als specialist in de markt. Informatie die tot nu toe alleen op kantoor van de notaris werd verstrekt, maakt NuTestament nu voor iedereen online toegankelijk in eenvoudig taalgebruik. Blijven er dan nog vragen over dan kunnen deze telefonisch of per email worden gesteld. NuTestament biedt veel keuzemogelijkheden zonder meerprijs. Zo kan de klant bijvoorbeeld ook belastinguitstel regelen over de erfenis van de kinderen, meerdere legaten opnemen en zelfs de zorg voor huisdieren in het testament regelen. NuTestament geeft een tevredenheidsgarantie. Ook alleenstaanden kunnen bij NuTestament terecht.

 

Over NuTestament
NuTestament B.V. is opgericht door Marieken Selderijk (38) en Koen Schenau (38) (partners privé en zakelijk). Zij zijn voorheen beiden werkzaam geweest in de advocatuur (de Brauw Blackstone Westbroek resp. Allen & Overy) en zijn sinds 2005 zelfstandig ondernemer.  

 

www.nutestament.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie