NVJ geschokt over aantal ontslagen Sanoma
31-10-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3551 | Tags:

Bij de Nederlandse tak van het Finse mediaconcern Sanoma worden 500 medewerkers ontslagen. Er zijn nu 1.600 mensen in dienst. Dat is vanmorgen bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor in Hoofddorp. Yvonne Dankfort, NVJ-secretaris Tijdschriften, is ondanks de eerdere geruchten geschrokken van het nieuws. “Natuurlijk hebben we dit zien aankomen maar dat er zo diep zou worden gesneden had ik echt niet verwacht. Het gaat om 500 fte, 32 titels verdwijnen of worden verkocht en daar bovenop gaat het om 2.000 freelancers die voor Sanoma werken. Ook voor hen en voor de freelancersmarkt in het algemeen zal de sanering grote gevolgen hebben. Ik loop al een tijd mee, maar zoiets drastisch heb ik nog nooit meegemaakt.”

 

De medewerkers werden vanaf 7.45 uur ingelicht over de toekomst van Sanoma. Na de informatiesessie, die tot half negen duurde, zijn er per afdeling gesprekken of zijn informatiebijeenkomsten per aandachtsgebied georganiseerd. Yvonne Dankfort is vandaag in Hoofddorp om te overleggen met kaderleden van de NVJ. Ze adviseert medewerkers zoveel mogelijk informatie in te winnen en vragen te stellen over hun eigen positie en toekomst. “Ik zou hen ook adviseren om deze vragen naar ons te mailen (vereniging@nvj.nl) zodat wij de vragen kunnen meenemen in onze gesprekken met Sanoma.” Dankfort heeft aanstaande maandag overleg met Gieta Veersma, HR-directeur van Sanoma.

 

Het proces dat nu wordt ingezet zal zes tot twaalf maanden duren. Een nieuw sociaal plan per 1 januari 2014 wordt in overleg met de vakbonden afgesproken. Dankfort hoopt dat Sanoma het huidige sociaal plan handhaaft. Zij wil inzetten op het centraal zetten van werk naar werk.

 

De NVJ heeft vanochtend haar leden die in dienst zijn bij Sanoma en de freelancers op de hoogte gebracht van het slechte nieuws en staat hen bij met persoonlijk advies en juridische bijstand.

 

Voor het laatste nieuws over Sanoma en de inzet van de NVJ verwijzen wij naar onze website:

www.nvj.nl

 

 

Lees ook:

Sanoma schrapt 500 banen in Nederland, stoot tot 32 tijdschriften af, CEO SBS in directie

Leegloop top Sanoma: na Georgette Schlick, Dick Molman, Wouter Bax en Michiel Buitelaar nu ook Edwin Valent weg

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie