[Onderzoek] Net5: 1 op de 5 vrouwen kookt liever dan dat ze de liefde bedrijven
23-02-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4154 | Tags:

 

 

Uit een onderzoek dat Net5 heeft laten uitvoeren door Centrum voor Online Onderzoek blijkt dat ruim 1 op de 5 vrouwen in haar vrije tijd liever kookt dan dat ze seks heeft. Dit geldt voor 22,4% van de vrouwen en 8,1% van de mannen. Maar liefst 20,5% van de mannen geeft aan wel eens een maaltijd te hebben gekookt met speciale lustopwekkende ingrediënten, dit tegenover slechts 4,5% van de vrouwen. Daarnaast is 44,1% van de ondervraagden het eens met de stelling dat liefde door de maag gaat. Vanaf 24 februari  kunnen de kijkers inspiratie opdoen in MasterChef Holland om 20.30 uur bij Net5.

 

Koken is populair

Het onderzoek toont aan dat meer dan de helft van de ondervraagden (52,5%) graag kookt: 59,5% van de vrouwen en 45,9% van de mannen. De jongere doelgroep (20 – 34 jaar) is meer gaan koken en is koken leuker gaan vinden. 18,5% van alle respondenten geeft aan zelfs zeven dagen per week te koken. In vergelijking met een aantal jaren terug koken we vaker gezond, vaker gevarieerd, vaker met verse en biologische producten en vaker internationale gerechten.

 

Kookprogramma’s zijn populair

42,8% van de Nederlanders tussen de 20 en 54 jaar kijkt graag naar kookprogramma’s. Ruim 1 op de 3 personen geeft aan wel eens een gerecht te hebben gekookt dat ze in een tv-programma hebben gezien. Ook blijkt dat door kookprogramma’s: meer nieuwe gerechten en nieuwe ingrediënten worden uitgeprobeerd, er meer aandacht wordt besteed aan hoe de maaltijden er uitzien, meer mensen geïnteresseerd zijn geraakt in koken en meer mensen vinden dat ze beter zijn geworden in koken.

 

Dit onderzoek is uitgevoerd door Centrum voor Online Onderzoek onder een representatief aantal Nederlanders in opdracht van Net5.

 

MasterChef Holland vanaf 24 februari elke maandag t/m donderdag om 20.30 uur

 

www.net5.nl  

www.sbs6.nl  


 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam