[Onderzoek] SWYF.nl: Nederlandse vrouw trekt zich niets aan van mening vriend over kleding
30-09-2013 14:49:50 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3765 | Tags:

'Ga je dat echt aantrekken schat?’ is een vraag die menig vrouw wel eens heeft gehoord van haar vriend. Wat blijkt: ja, dat trekt ze zeer zeker aan. Het merendeel van de Nederlandse vrouwen wuift de mening van haar vriend weg als het aankomt op kledingadvies. Ze draagt wat ze zelf wilt en laat zich niet van de wijs brengen.

 

Uit onderzoek van de modewebsite SWYF.nl  is gebleken dat ruim 98 procent van de ondervraagde vrouwen niet van outfit verandert, mocht manlief het niet eens zijn met haar kledingkeuze. Een opvallend en extreem hoog percentage waar je niet omheen kunt.

 

Het is niet dat vrouwen denken dat hun vriend geen smaak heeft, maar ze vertrouwen gewoonweg meer op hun eigen gevoel voor stijl. Daarnaast geeft menig man zijn vriendin het gevoel geen of weinig waarde te hechten aan haar kledingkeuze, waardoor ze zijn oordeel niet te serieus neemt.

 

Het zal geen verrassing zijn, maar het jurkje is het populairste kledingstuk van manlief. Ruim 48 procent van de ondervraagden geeft aan dat het jurkje zijn favoriet is. De skinny jeans komt op een goede tweede plaats met 22 procent, maar de overwinning is duidelijk. Toch opvallend, want uit een recent onderzoek van modeketen C&A is gebleken dat de meerderheid van de vrouwen juist haar jeans tot haar favoriete item bestempeld! Trekken ze zich dan niets aan van de man? Niet echt, slechts 10 procent geeft aan dat ze het advies van haar vriend daadwerkelijk in acht neemt.

 

Een ander opvallend resultaat uit het onderzoek is het dragen van loungewear. Mannen typeren een joggingbroek en groot vest als a-sexy kleding.  Maar hebben de vrouwen daar boodschap aan? Ook niet bepaald. Ruim 80 procent van de vrouwen hebben namelijk totaal geen moeite om zich au naturel en in joggingbroek te tonen aan vriendlief. Echte liefde of eigenzinnigheid? You name it! Duidelijk is in elk geval dat ook de overgrote meerderheid zich niets aantrekt van de mening van haar vriend. Sterker nog, als meneer zegt dat hij een item drie keer niks vindt, trekt slechts 2,6 procent van de vrouwen het uit! 

 

Kortom, de Nederlandse vrouw doet over het algemeen aan wat ze zelf wilt. Volgens de ondervraagde fashionista’s boeit het hun vriendjes nauwelijks welke stijl ze hebben zo lang het maar vrouwelijk is, geen Uggs bevat en de kleding mooi aansluit bij haar figuur.

 

www.swyf.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie