Online huurplatform Rooming lanceert Buurtengids.nl
25-02-2014 15:43:36 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3402 | Tags:

 

 

Online huurplatform Rooming lanceert deze week met trots de Buurtengids. De Buurtengids stelt woningzoekenden in staat beter kennis te maken met de stad waarin ze willen gaan wonen. De online gids bevat alle hotspots van de buurt, ervaringen van bewoners en de nodige achtergrondgeschiedenis, zodat huurders een compleet beeld krijgen van hun toekomstige leefomgeving.

 

Rooming is een platform waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten onder het toeziend oog van sociale media. Ondernemers Jaap van Nes en Martijn Scheen hebben zo een manier gevonden om het huren en verhuren van woningen betrouwbaarder, transparanter en leuker te maken. Vanuit deze behoefte is ook de Buurtengids ontstaan. Het stelt woningzoekenden in staat om voorafgaand een buurt te kiezen waar zij graag zouden willen wonen.

 

Weet waar je huurt

Je hebt een interessante woning op internet gevonden en je hebt een afspraak gemaakt voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zijn de meeste mensen door hun enthousiasme vaak blind voor kleine gebreken die later voor grote problemen kunnen zorgen. Jaap van Nes, mede-oprichter van Rooming legt uit: "Woningzoekenden weten vaak niets over de buurt wanneer zij de huurovereenkomst tekenen. Is de buurt wel veilig? Heeft de buurt wel de juiste faciliteiten die aansluiten bij jouw wensen? Wij willen de huurder hier graag bij ondersteunen. Rooming biedt daarom naast een online match met (ver)huurders, nu ook een match met de buurt".

 

Insiders navigatie

Op www.buurtengids.nl vind je informatie over de buurt en stad zoals alleen een echte insider weet. De gids koppelt informatie over de buurt aan het beschikbare woningaanbod en laat inwoners aan het woord over wat hun buurt zo bijzonder en authentiek maakt. Iedere buurt wordt daarnaast toegelicht aan de hand van foto's en praktische informatie.

 

Op een bijgevoegde kaart worden de locaties gevolgd en kunnen gebruikers zien hoever de afstand is tussen hun woning en, bijvoorbeeld, het plaatselijke winkelcentrum. Bezoekers kunnen zelf selecteren wat zij belangrijk vinden: restaurants, uitgaansgelegenheden, rust of cultuur en op basis van deze criteria verschijnen de buurten en beschikbare woningen.

 

Als ik dit eerder wist.

Nienke, studente Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en huurder op Rooming, weet zelf ook hoe lastig het is om een leuke woonruimte te vinden in een onbekende stad. "Toen ik voor mijn studie een kamer moest vinden in Amsterdam, was dat een hele opgave. Amsterdam bleek uit ongeveer 42 buurten te bestaan! Ik had geen idee in welk gedeelte van de stad ik wilde wonen en ik wist dus ook niet waar ik moest beginnen met zoeken. Daarnaast weet je als outsider niet waar je terecht kunt voor een kopje koffie, of een gezellige borrel. De Buurtengids zal ervoor zorgen dat huurders zich sneller thuis voelen in hun nieuwe omgeving."

 

Over Rooming

Rooming is begin 2013 opgericht en gevestigd in het centrum van Amsterdam. Met haar online huurplatform helpt zij talloze huurders aan een geschikte woonruimte. Of het nu een tijdelijke kamer is of een appartement voor een aantal jaar, Rooming verbindt huurders met verhuurders in heel Nederland door de koppeling met social media. Het platform is binnen een korte tijd uitgegroeid tot een machtig platform met toegang tot 90% van studerend en startend Nederland, waarbij de makelaar een overbodige luxe is geworden. De verhuurders hebben op Rooming.nl een gezicht. Met de lancering van de Buurtengids, heeft de buurt dat nu ook.

 

www.buurtengids.nl

www.rooming.nl   
 
 

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!