Collin Crowdfund: Online mediaspecialist ToLocal haalt € 175.000 euro op bij de crowd
29-08-2014 11:00:43 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4014 | Tags:

ToLocal, het nieuwe online medianetwerk dat landelijke adverteerders koppelt aan lokale, online media, heeft via Collin Crowdfund € 175.000,- opgehaald om haar activiteiten versneld uit te breiden en zo nog beter te kunnen inspelen op de groeikansen in de markt. 60 investeerders staken gemiddeld € 2.900,- in het bedrijf. ToLocal is het 3e MKB-bedrijf dat via Collin Crowdfund succesvol groeifinanciering vindt in een periode korter dan zes weken.

 

ToLocal maakt de lokale, online nieuwsmedia bereikbaar voor landelijke adverteerders zodat zij de consument lokaal kunnen aanspreken en nog beter aan zich kunnen binden. Daartoe bundelt het bedrijf de krachten van de vele honderden kleinere uitgevers die in deze markt actief zijn en koppelt hen aan de mediabureaus waar de landelijke adverteerders mee werken. Oprichters Joost Merks en Frank-Paul ter Berg gebruiken de financiering om extra te investeren in technologie en nieuwe specialisten aan te trekken. Zo kunnen zij nog beter inspelen op de uitzonderlijke groeikansen voor hyperlokaal online adverteren, het snelst groeiende marktsegment binnen de totale advertentiemarkt. ToLocal doelt op een marktaandeel van minimaal 30% en wil als eerste speler optimale lokale dekking realiseren in heel Nederland.

 

3e MKB-bedrijf gefinancierd binnen 6 weken

ToLocal is het derde MKB-bedrijf dat via Collin Crowdfund een forse financiering binnenhaalt om sneller te kunnen groeien. Net als de twee voorgaande bedrijven, de Typetuin en Restaurant Da Carlo, werd de lening van ToLocal binnen zes weken volgeschreven. De gemiddelde investering van € 2.900,- van de 60 investeerders zal de komende drie jaar tegen een rente van 8% worden terugbetaald. In totaal werd via Collin Crowdfund sinds juni 2014 € 430.000,- geïnvesteerd in de drie MKB-bedrijven. Jan-Willem Onink, mede-oprichter Collin Crowdfund: “Collin koppelt MKB-bedrijven die groeikansen zien aan investeerders die op zoek zijn naar een mooi rendement tegen een verantwoord risico. Met onze goede  screening en intensieve begeleiding van de ondernemers borgen we het succes voor alle betrokken partijen. De afgelopen maanden bevestigen dat we daarmee op de goede weg zijn.”

 

Nieuw project: VacuMedical

De volgende leningaanvraag op Collin Crowdfund is van VacuMedical. Het bedrijf achter de Been-Kliniek en de RSI-kliniek past sinds vorig jaar oktober een nieuwe, uiterst effectieve vacuümtherapie toe voor de behandeling van been- en RSI-klachten en is zo succesvol dat zij niet meer aan de vraag kan voldoen. Via Collin Crowdfund wil oprichter Maarten Coolen € 200.000 ophalen om op korte termijn vestigingen te kunnen openen in Rotterdam en Hengelo.

 

Over Collin Crowdfund

Via haar online platform slaat Collin een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000 kunnen terecht bij Collin. Waar mogelijk en opportuun werkt Collin daarbij samen met banken en accountants. Om zowel de investeerder als de ondernemer optimaal succesvol te laten zijn, is de screening uiterst zorgvuldig. Zo introduceerde Collin ‘Crowdfund Coaches’ die de ondernemer begeleiden in het proces. Ook na realisatie van de lening coördineert de Crowdfund Coach tussen de ondernemer en de investeerders die de lening verzorgden.

 

 

www.collincrowdfund.nl

 

 

 

  23 september: Elfde Nederlands MediaNetwerk Event

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie