Online video maakt opmars in conversie en klantenbinding
15-04-2014 17:15:21 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3296 | Tags:

Bedrijven zetten online video steeds breder in. Waar een jaar geleden het vergroten van de naamsbekendheid nog het voornaamste doel was, wordt video nu steeds vaker ingezet om de klantenservice te verbeteren en de conversie te verhogen. Ook verwachten marketeers in de toekomst een grotere rol voor interactieve en gepersonaliseerde video. Dat blijkt uit de Online Video Monitor, uitgevoerd door MarketResponse, in opdracht van Quadia.

 

Nog altijd zijn het informeren van de doelgroep en het verhogen van de naamsbekendheid, met respectievelijk 75 en 57 procent, de belangrijkste doelen van online video. In vergelijking met een jaar geleden zetten marketeers online video echter steeds vaker in ten behoeve van de klantenservice (30%) en klanttevredenheid (29%). Vorig jaar bedroegen deze percentages respectievelijk 19 procent en 16 procent. Ook leadgeneratie (31%) en e-commerce (33%) worden vaker genoemd.

 

Doelstellingen

55 procent van de ondervraagde marketeers stelt geen concrete doelstellingen als zij online video inzetten. Vorig jaar bedroeg dit percentage nog 60 procent. Van de beperkte groep (37%) die wel doelstellingen formuleert, meet iets meer dan de helft (54%) ook daadwerkelijk de resultaten.

De effectiviteit van online video wordt net als vorig jaar vooral afgelezen aan het aantal views (69%), het aantal unieke kijkers (55%) en de gemiddelde kijkduur (40%).

 

Toekomst

70 procent van de ondervraagde marketeers verwacht dat online video de komende twee tot drie jaar steeds belangrijker wordt. Verder wordt verwacht dat online video de komende jaren goedkoper wordt, nog mobieler, location based en dat er snellere conversie komt vanuit video naar de aanschaf van een product. Marketeers zien daarnaast graag een grotere rol voor gepersonaliseerde video, interactiviteit en video in combinatie met augmented reality.

Nico Verspaget van Quadia: “De resultaten tonen een verschuiving aan in de toepassing van online video. De cijfers onderbouwen de trends die wij zelf dagelijks bespeuren bij onze klanten. We zien dat online video steeds vaker hoog op de agenda staat bij management en directie. Niet raar, want het medium wordt steeds vaker in verband gebracht met leadgeneratie, verkoop en klantbehoud. We schuiven op in de salesfunnel en dat blijkt ook uit het type toepassingen dat nu veel wordt gevraagd.”

De Online Video Monitor is uitgevoerd door MarketResponse, in opdracht van Quadia Online Video. In totaal hebben 373 respondenten deelgenomen aan dit online onderzoek. De belangrijkste bevindingen uit de Online Video Monitor van dit jaar zijn hier terug te vinden.

 

www.quadia.com

 

 

Banner