Onlinevideo.nl speelt in op explosieve groei van video op internet
09-07-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4005 | Tags:

Onlinevideo.nl is de nieuwe partner voor organisaties die video een belangrijke rol willen geven in hun online marketing en communicatie strategie. ‘Online video is momenteel het snelst groeiende communicatiemiddel op internet. Voor veel organisaties staat de strategische inzet van dit medium echter nog in de kinderschoenen terwijl dit medium zo veel interessante (technologische) kansen biedt’ zegt Axel von Maltzahn, directeur & medeoprichter van Onlinevideo.nl.

 

Een aantal online video trends:

·         6 miljard uur bekeken video’s per maand op YouTube;

·         informatie getoond in een video wordt, ten opzichte van andere media, 50% beter onthouden;

·         zoekresultaten met video trekken 41% meer clicks naar de pagina;

·         koopintentie wordt met 85% vergroot bij kijkers van een productvideo;

·         website’s met video worden langer bekeken;

·         75% van de senior executives bekijkt elke week werk gerelateerde video’s.

 

Innovatieve online video technologie

Door deze sterke groei worden ook innovatieve online video technologieën verder ontwikkeld en kostenefficiënt aangeboden. Zo is het nu eenvoudig om het publiek beter te informeren en inspireren door de inzet van interactieve online video of gepersonaliseerde video.

 

Interactieve online video 

Met het toevoegen van interactieve elementen wordt een online video eigenlijk een soort miniwebsite. In een interactieve video kunnen kijkers op verschillende plekken en momenten met behulp van aanklikbare buttons keuzes maken. De kijker bepaalt dus wat te zien en waarnaar door wilt klikken. Interactieve video is zo heel dynamisch en kan makkelijk via e-mail of social media gedeeld worden. Voorbeeld van interactieve video staat hier:

 

 

Is een kijker geïnteresseerd in een product of dienst of wil deze meer informatie krijgen dan is dit nu mogelijk via (reactie) formulieren in de video. Zo kunnen marketeers directe leads genereren vanuit de eigen video’s die op andermans (Social Media) sites te zien zijn. Door het achterlaten van bijvoorbeeld een e-mail adres kunnen geïnteresseerden op de hoogte worden gehouden van interessante aanbiedingen of zich inschrijven voor de (video) nieuwsbrief.

 

Gepersonaliseerde online video

Het effect van online video wordt vergroot door video boodschappen persoonlijk te maken. Met een gepersonaliseerde online video kan de inhoud van de video volledig aangepast worden op de ontvanger. Zo kan de kijker bijvoorbeeld zijn of haar naam in beeld te zien krijgen. Met gepersonaliseerde video is het ook mogelijk de kijker van de video persoonlijk toe te spreken, een op maat gemaakte uitleg of advies te geven of aanbieding te doen. Video uitleg gepersonaliseerde video staat hier:

 

 

Over Onlinevideo.nl

Sinds 2001 zijn de eigenaren van Onlinevideo.nl actief op het gebied van online video en hebben zij meerdere succesvolle online video bedrijven opgericht en online formats ontwikkeld. Onlinevideo.nl is een onderdeel van Company Webcast BV, de marktleider op het gebied van webcasts en webinars in de Benelux. Met deze jarenlange online video ervaring en creativiteit produceert onlinevideo.nl effectieve online video’s voor bedrijven en helpt organisaties met hun online video strategie. Onlinevideo.nl maakt gebruik van de allernieuwste en beste online video technieken om klanten te helpen met het realiseren van haar doelstellingen en het verhogen de online video ROI.

 

www.onlinevideo.nl

www.interactievevideo.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie. Job postings gratis