Ontroerend tv programma voor Alzheimer Nederland: Jeroen van der Boom haalt Muziekherinneringen op bij SBS6
09-10-2013 14:43:03 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5495 | Tags:

 

 

Bijzondere herinneringen gekoppeld aan muziek zijn de basis voor het programma Muziekherinneringen. In deze eenmalige reeks van twee uitzendingen ontvangt Jeroen van der Boom mensen bij wie alzheimer van grote invloed is op hun dagelijks leven. Dit kan de persoon zelf zijn, een familielid of vriend. Allen hebben een bijzondere muziekherinnering. Er worden indringende, liefdevolle en soms geestige verhalen gedeeld. Bijgestaan door onder anderen Beau van Erven Dorens, Simone Kleinsma, Roxeanne en Andre Jr. Hazes, Lange Frans, Anita Meijer en Leona Phillipo geeft Jeroen deze muziekherinneringen nog meer betekenis. Muziekherinneringen is 19 en 26 oktober te zien bij SBS6.

 

Bijzondere herinnering
In iedere aflevering worden 4 portretten geschetst van personen met alzheimer. We leren verschillende mensen kennen die hun mooiste, meest romantische, verdrietigste of grappigste herinnering bij bepaalde muziek delen. In de eerste aflevering zingen Roxeanne en Andre Jr. Hazes het nummer Geef mij nu je angst voor Johan en zijn vrouw Tineke. Bij Tineke werd op 43 jarige leeftijd alzheimer geconstateerd.

 

Speciaal voor journalist Frenk van der Linden zingt Simone Kleinsma het gevoelige Suzanne van Herman van Veen dat een bijzondere betekening heeft voor Frenk en zijn moeder die alzheimer heeft. Syb van der Ploeg zingt Circle of Life voor alzheimerpatient Ronald, zijn vrouw en tweeling van 8 jaar. Beau van Erven Dorens zingt het inspirerende Doorgaan van Ramses Shaffy voor Josselin, die met haar blogs aandacht vraagt voor de ziekte die haar vader heeft. Tot en met 31 oktober is het mogelijk de Alzheimer Nederland eenmalig met €2,- te steunen door het woord Muziek te sms-en naar nummer 4333.

 

Alzheimer Nederland
Ongeveer een kwart miljoen Nederlanders heeft dementie. Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie en één op de vijf Nederlanders krijgt deze ziekte. Met het programma Muziekherinneringen wordt aandacht gevraagd voor de ziekte en wil Alzheimer Nederland geld ophalen voor onderzoek.

 

Muziekherinneringen

Zaterdag 19 oktober om 23:30 uur bij SBS6

Zaterdag 26 oktober om 23:00 uur bij SBS6

 

www.sbs6.nl/muziekherinneringen

www.sbs6.nl   

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie