Orange Business Services neemt Atheos over - versterkt positie in cyberveiligheid
15-01-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4039 | Tags:

Orange Business Services kondigt de acquisitie van Atheos aan, de grootste Europese speler op het gebied van cyberdefensie. Hiermee versterkt Orange zijn positie als toonaangevende speler in geavanceerde beveiligingsdiensten wereldwijd.

 

Atheos werd in 2002 opgericht en is pionier op het gebied van IT-identificatie en beveiligingsmanagement. Met zo’n 130 experts in cyberveiligheid ondersteunt Atheos grote bedrijven in het definiëren, implementeren en handhaven van hun beveiligingsstrategieën. 

 

Orange Business Services, wereldwijd marktleider op het gebied van zakelijke beveiligingsdiensten, heeft een allesomvattende beveiligingsstrategie ontwikkeld. Met beheerde en geïntegreerde beveiligingsoplossingen in 220 landen en gebieden, worden zowel de infrastructuur als de gebruikers beschermd. Orange’s acht Security Operations Centers (SOC) wereldwijd zorgen ervoor dat de beveiligingsoplossingen 24/7 gemonitord kunnen worden. Door de acquisitie van Atheos is Orange Business Services is staat om het bestaande aanbod behoorlijk te versterken. Gezamenlijk pakken de bedrijven twee essentiële eisen in de hedendaagse zakelijke omgeving op:

 

Het verstrekken van behendige toegangscontrole en preventiebeleid tegen dataverlies; en proactieve cyberdefensie door de geavanceerde identificatie van beveiligingsbreuken en –problemen, detectie en analyse van stille aanvallen en plaatselijke en directe crisismanagement.

 

De expertise van Atheos wordt gecombineerd met de bestaande competenties van Orange Business Services op het gebied van beveiliging en onder een nieuwe gemeenschappelijke vlag ondergebracht, namelijk Orange Cyberdefense.

 

"Sinds onze oprichting in 2002 hebben wij doorlopend een sterke groei kunnen realiseren. Door aan te sluiten bij Orange Business Services, kunnen we profiteren van diens exceptionele expertise op het gebied van kritische infrastructuur, om ons naar het volgende niveau te tillen. Orange Cyberdefense biedt een geloofwaardig antwoord op de veiligheidseisen van grote bedrijven en overheidsinstellingen," zegt Michel Van Den Berghe, General Manager en oprichter van Atheos.

 

"We kijken er ontzettend naar uit om de teams van Atheos te verwelkomen. De uitstekende deskundigheid en bewezen methodes van Atheos brengen duidelijk meerwaarde aan ons dienstenportfolio. Beveiliging blijft een grote zorg voor onze klanten. Dit betekent dat het leveren van robuuste beveiligingsdiensten een strategische prioriteit voor Orange Business Services is geworden. Door deze acquisitie zijn we nu een Europese leverancier geworden, die in staat is om bedrijven te ondersteunen in het implementeren van multidimensionale beveligingsstrategieën. Dit versterkt onze commitment naar klanten toe. In een steeds toenemende digitale wereld, kunnen we nu daadwerkelijk optreden als hun vertrouwenspartner," zegt Thierry Bonhomme, Senior Executive Vice President Orange Business Services.

 

Over Orange Business Services

Orange Business Services, de tak van Orange gespecialiseerd in B2B-diensten, is een toonaangevende wereldwijde integrator van communicatieoplossingen voor multinationals. Met ‘s werelds grootste, naadloze netwerk voor spraak en data dekt Orange Business Services 220 landen en gebieden met lokale ondersteuning in 166 landen. Met een uitgebreid pakket van communicatiediensten zoals cloud computing, enterprise mobility, M2M, security, unified communications, videoconferencing en breedband levert Orange Business Services wereldwijd een best-in-class klantervaring. Duizenden enterprise-klanten en 1,4 miljoen mobiele datagebruikers vertrouwen op het internationale platform van Orange Business Services voor hun communicatie en hun bedrijfsvoering. Orange Business Services sleepte tijdens het jaarlijkse World Communication Award Event 2012 drie awards met de hoogste accreditatie in de telecomindustrie in de wacht, namelijk Best Global Operator, Best Cloud Service en User’s Choice Award. Orange Business Services werd vijf keer uitgeroepen tot Best Global Operator tijdens de World Communication Awards.

 

www.orange-business.com 

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie