Partnerprogramma Panasonic Toughbook succesvol
19-09-2013 14:21:55 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3044 | Tags:

 

Het Engage Partner-programma, dat Panasonic Toughbook afgelopen jaar startte, blijkt erg succesvol. Het afgelopen jaar realiseerde Toughbook Benelux al 85% van haar omzet via de Toughbook partners. Toughbook blijft flink investeren in haar Engage Partner-programma en de samenwerking met haar partner community. Op Europees niveau verwacht Panasonic Toughbook dat volgend jaar al 65% van de omzet via channelpartners gerealiseerd zal worden.

 

 Panasonic Toughbook heeft haar top 100 Europese channelpartners uitgenodigd in Portugal om het succes van het ‘Engage Partner-programma’ te vieren en de volgende fase in de groeistrategie met hen te bespreken. De fabrikant van de professionele Toughbook notebooks en Toughpad tablets zal het komende jaar vooral inzetten op het groeiende aanbod tablets en branchespecifieke oplossingen. Panasonic Toughbook verwacht verdere groei niet alleen in de bestaande markten maar ook in nieuwe segmenten.

 

De Toughbook channelpartners wisselden in Lissabon van gedachten over hoe de nieuwe reeks Toughpad tablets kansen biedt in de bestaande markten en in nieuwe sectoren zoals de transport, de retail en de logistiek. De specifieke toepassingen, hardware en randapparatuur van Toughbook technology partners spelen daarbij een sleutelrol.

 

“Op onze tweede jaarlijkse channelconferentie wilden we zo veel mogelijk van onze 22 erkende distributeurs en 86 partners uit heel Europa bij elkaar brengen”, zei Sophie Nicolay, Europees Channel Marketing Manager van Panasonic Toughbook. “Tijdens interactieve workshops kwamen onze partners te weten hoe ze nieuwe marktkansen kunnen aangrijpen. Daarnaast kregen onze channelpartners de kans om met onze technology partners in contact te komen waardoor ze een breder portfolio kunnen opbouwen. We hopen ons partnernetwerk met deze bijeenkomst te versterken en wilden zo ook onze partner community bedanken voor de goede samenwerking in het afgelopen jaar.”

 

Uitbreiding in Centraal-Europa, Rusland en Turkije

Het Europese Toughbook netwerk van erkende distributeurs, Independent Software Vendors (ISV’s) en channelpartners telt nu ongeveer 750 bedrijven verspreid over 36 landen. Vorig jaar in september waren dat er nog geen 500. De groei van het netwerk is vooral te danken aan de uitbreiding in Frankrijk en Italië. Het Engage Partner-programma zal vanaf deze herfst ook lokale ondersteuning krijgen in Rusland en Turkije.

 

 

 

Om de groei van het Europese partnernetwerk te stimuleren investeerde Panasonic Toughbook het afgelopen jaar 1 miljoen euro in zo’n 350 gezamenlijke marketinginitiatieven met 80 verschillende channelpartners. Zij konden rekenen op ondersteuning door een uitgebreid Europees team dat bestaat uit Partner Accountmanagers voor elk van de negen sleutelregio’s en een gecentraliseerd partner marketing en operations team.

 

Leden van het Engage Partner-programma hebben toegang tot gezamenlijke marketingcampagnes, online producttraining, Marketing Development Funds (MDF), projectleads, goedkope demonstratiemodellen, vroegtijdige informatie over de komende productlanceringen en een volledig trainingsprogramma via E-Learning. Sinds het begin van dit jaar werden hierlangs al meer dan 2500 online lessen gevolgd.

 

Europees marketleider

Panasonic Toughbook biedt volop kansen voor de partners. In 2012 werd het bedrijf Europees marktleider in robuuste professionele tablets met een marktaandeel van 29%. Dat blijkt uit de laatste resultaten van analistengroep VDC. Daarnaast is Panasonic Toughbook nu al voor het elfde achtereenvolgende jaar marktleider in robuuste professionele notebooks met een marktaandeel van 63%.

 

Pierre van Zon, Channel Development Manager Toughbook Benelux, stelt: “Het aanbod Toughpad tablets is specifiek ontwikkeld om bedrijven gespecialiseerde devices te bieden die de productiviteit en efficiency van hun mobiele medewerkers verhogen. Het Engage Partner-programma trekt steeds nieuwe technology partners aan die ons totale aanbod aan gespecialiseerde randapparatuur en softwaretoepassingen uitbreiden. Dat geeft het programma nog heel wat groeipotentieel.”

 

www.toughbook.eu 

http://panasonic.net

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie