Pathé Thuis: Nederlandse films het meest populair in woonkamer
17-12-2013 15:11:02 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4087 | Tags:

 De Thuis Top 100 - 2013, de meest populaire films thuis gekeken,  wordt dit jaar gedomineerd door Nederlandse titels. Op de eerste en tweede plaats staan Verliefd op Ibiza en Alles is Familie. Deze titels trokken in de bioscoop ook veel bezoekers, maar moesten het daar afleggen tegen blockbusters als The Dark Knight Rises en The Hobbit: An Unexpected Journey. In de woonkamer zijn de verhoudingen anders en kiezen Nederlanders dit jaar in maar liefst 17% van de gevallen een Nederlandstalige titel.

 

Naast het onderscheid in het soort films dat men thuis en in de bioscoop kijkt, is er ook een verschil in wie thuis kijkt en wie een bezoek brengt aan de bios. Thuis film kijken is vooral populair onder een wat ouder publiek. 62% van de thuiskijkers is tussen de 30 en 54 jaar. In de bioscoop ziet het beeld er heel anders uit. Daar is de groep 16 tot 29 jaar het vaakst te vinden.

 

Vrouwen kijken graag op een tablet

Thuis films kijken via een tablet wordt steeds populairder. Vooral onder vrouwen is dit een groeimarkt. De genres romantiek en drama zijn op de tablets dan ook het meest geliefd. Op game consoles zijn horror en sciencefiction opvallend populaire genres.

 

Thuis Top 10

1. Verliefd op Ibiza

2. Alles is Familie

3. Olympus Has Fallen

4. Alleen Maar Nette Mensen

5. Safe Haven

6. De Marathon

7. The Expatriate

8. Taken 2

9. The Impossible

10. The Dark Knight Rises

 

De gehele top 100 - 2013 is te bekijken via: www.pathe-thuis.nl/top100 

 

Over Pathé Thuis

Pathé brengt nu ook de nieuwste films bij je in huis. Je kunt kiezen uit een aanbod van ruim 2.000 films. De films zijn online te bekijken waar en wanneer je maar wilt via de PC/Laptop, Tablet, Smart TV en Xbox360. Het aanbod van Pathé Thuis wordt wekelijks uitgebreid met de nieuwste titels en alle films zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling of zijn Nederlands gesproken. PwC verwacht in hun Entertainment en Media Outlook van 2013 dat de digitale markt de komende jaren zal groeien van 97 miljoen euro in 2013 naar 206 miljoen euro in 2017.

 

Totstandkoming van de ranglijst

De volgorde van de Top 100 is tot stand gekomen door een relatieve vergelijking van de populariteit van VOD huurfilms in de eerste 13 weken na de digitale release. De populariteit van films, die op verschillende momenten worden uitgebracht, kan op deze manier objectiever worden vergeleken dan een lijst op basis van totale transacties of omzet.

 

www.pathe-thuis.nl/top100 

www.pathe-thuis.nl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie