Pavel Marik benoemd tot producent Scripted Endemol Nederland
26-05-2014 14:44:34 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3786 | Tags:

Endemol Nederland heeft Pavel Marik aangetrokken als interim-producent Scripted. In deze rol wordt Marik verantwoordelijk voor de ontwikkeling, verkoop en productie van drama, comedy en soap.

 

Met de benoeming van Marik (59) voorziet het Amsterdamse mediabedrijf in de opvolging van Remco Kobus, die zijn functie van producent Scripted onlangs neerlegde. Laurens Drillich, algemeen directeur Endemol Nederland Mediagroep, zegt daarover: “Ik ben erg blij dat Pavel onze drama-tak gaat leiden. Deze aanstelling biedt de gewenste continuïteit op in ieder geval de korte termijn, met de kwaliteit die past bij de marktleider. Pavel's talent is onomstreden en hij brengt veel kennis en ervaring mee. Bovendien heeft Pavel een brede achtergrond in het genre, zowel creatief als productioneel en ook in het commerciële proces. Ik verheug me op onze samenwerking.”

 

Als producent Scripted zal Marik zich richten op de ontwikkeling van nieuwe content en de voortgang van lopende producties. Marik kijkt vol enthousiasme vooruit: “Ik heb enorm veel zin in deze baan bij dit bedrijf. Niet alleen omdat Endemol de grootste drama-producent van Nederland is en zoveel successen op zijn naam heeft staan, maar ook omdat er actief wordt ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen in de mediawereld. Die ambitie en die creativiteit spreekt zeer tot de verbeelding.”

 

De overstap naar Endemol Nederland betekent voor Marik een terugkeer naar het bedrijf waar hij zijn eerste stappen als televisiemaker zette. Dat begon in 1990 met Goede Tijden Slechte Tijden, bij het toenmalige Joop van den Ende Productions, gevolgd door productiewerk voor Van den Ende’s Duitse vestiging in Keulen. Nadien was Marik internationaal actief voor uiteenlopende film- en tv-producenten, waaronder Grundy UFA en Constantin Entertainment.

 

Marik treedt met ingang van 1 juni aanstaande in dienst, voor de duur van minimaal acht maanden.

 

Endemol Nederland Mediagroep

Marktleider Endemol Nederland Mediagroep (ENMG) legt zich toe op ontwikkeling, productie en exploitatie van creatieve content in alle genres en voor alle platforms. Het bedrijf is afzender van talloze succesvolle titels, zoals: Goede Tijden Slechte Tijden, Miljoenenjacht, Hotter than my daughter, All you need is love, Moordvrouw, Eén tegen 100, Ik vertrek, 5 Jaar Later en Jinek. De organisatie investeert actief in business development en branded content en is als grootste sportproducent van Nederland verantwoordelijk voor de productie van de digitale voetbalkanalen van Fox Sports. ENMG omvat voorts de divisies Talent Kitchen, Concepts & Licensing, Events en Design en heeft samenwerkingsverbanden met Human Factor TV Producties, Kemna & Zonen en S&V Fiction. De onderneming maakt deel uit van de Endemol Group: 's werelds grootste onafhankelijke producent, met meer dan 90 vestigingen in ruim 30 landen.

 

www.endemol.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie