PERFORM zet in op groei Nederlandse markt met ePlayer, Goal.com, Voetbalzone.nl en Soccerway.com
20-08-2013 14:09:52 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5099 | Tags:

PERFORM – aanbieder van online sportcontent - richt zijn pijlen op Nederland met de opening van een kantoor in Amsterdam. Met het sport video on demand platform ePlayer, Voetbalzone.nl, de Nederlandse editie van Goal.com en Soccerway.com voorziet PERFORM momenteel 4 miljoen unieke bezoekers per maand van het laatste sportnieuws. PERFORM wil zich het komende jaar nog sterker positioneren als aanbieder van Nederlandse online sportcontent. De groeistrategie van het bedrijf in Nederland richt zich op het uitbreiden van de online rechten van meerdere sporten, het aanbieden van meer Nederlandse content via eigen platformen en samenwerkingen met grote websites.

 

Met de komst van het kantoor wil PERFORM  haar online platformen verder uitbreiden om zo de Nederlandse markt 24 uur per dag het meest actuele sportnieuws te kunnen brengen. Via ePlayer biedt PERFORM  het meest actuele sportnieuws in videovorm. Onder andere de Persgroep en Voetbalinternational.nl hebben de ePlayer al geïntegreerd op hun websites, daarnaast draait het sport video-on-demand platform op de twee voetbalwebsites van PERFORM - Voetbalzone.nl en Goal.com. “Op dit moment bieden we via ePlayer, naast ons internationale aanbod, 15 exclusieve Nederlandse video’s per dag aan. Dit aantal gaan we komend jaar uitbreiden door meer online rechten te verkrijgen van sporten waar in Nederland een groot publiek voor is”, aldus Bart Hillen, Sales Director PERFORM Nederland en België.

 

Naast de ePlayer voorziet PERFORM Nederlandse sportfans ook van voetbalnieuws via de websites Voetbalzone.nl en Goal.com en van de meest actuele voetbalstatistieken via Soccerway.com. In maart 2013 nam het bedrijf Voetbalzone.nl over. De grootste onafhankelijke voetbalsite van Nederland publiceert 70 artikelen per dag en bereikt gemiddeld 2 miljoen unieke bezoekers per maand. Het internationale voetbalplatform Goal.com heeft meer dan 530 verslaggevers in 50 landen. De Nederlandse editie van de website publiceert 80 artikelen over de voetbalmarkt per dag en heeft 700.000 unieke bezoekers per maand. “Ook voor Voetbalzone.nl en Goal.com willen we meer (Nederlandse) content produceren om sportfans nog beter te kunnen voorzien van het meeste actuele sportnieuws. Het doel is om het aantal artikelen het komende half jaar te verdubbelen. Daarnaast worden er nieuwe producten geïntroduceerd rondom actueel voetbalnieuws en sportdata,” aldus Hillen.

 

PERFORM is marktleider op het gebied van de commercialisering van multimedia sportcontent op connected platformen. PERFORM levert via  productie, technische en commerciële oplossingen content aan miljoenen sportfans over de hele wereld. Deze content is online en mobiel beschikbaar in verschillende vormen zoals video, redactionele artikelen, audio en data. PERFORM Group plc is sinds april 2011 genoteerd aan de London Stock Exchange.

 

www.performgroup.com

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie