Persgroep doet overnamebod Mecom
30-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3390 | Tags:

 

Uitgeefconcern De Persgroep heeft een overnamebod uitgebracht op alle bezittingen van investeerder Mecom. Met de overname krijgt De Persgroep onder meer activiteiten van Wegener, Media Groep Limburg, enkele Deense titels en meerdere radio- en tv-zenders in handen.

 

De transactie heeft volgens Regulatory News Service (RNS), de nieuwsdienst van de Londense beurs, een waarde van 196 miljoen pond, ruim 244 miljoen euro. De overname wordt deels met eigen geld en deels met een lening bekostigd.

 

De Persgroep is nog niet op de Deense markt actief. Door deze overname van diverse kranten, weekbladen en radiostations krijgt het Belgische bedrijf daar een bereik van 500.000 lezers en één miljoen luisteraars.

 

Persgroep-topman Christian Van Thillo zegt in een verklaring dat de overname past binnen de overtuiging dat consolidatie in de uitgeefwereld naar multimediale merken de enige optie is om titels winstgevend te exploiteren. 'Mecom is een leidende uitgever met sterke, gerespecteerde mediamerken in Nederland en Denemarken. Deze overname onderstreept ons commitment om lezers een rijkere beleving te bieden door de combinatie van nieuws via print en digitaal.'

 

Mecom-topman Rory Macnamara: 'Deze transactie markeert de doorvoering van onze stategische herpositionering van de afgelopen twee jaar. Ik ben al onze medewerkers enorm dankbaar voor hun inspanningen en steun in deze tijd van verandering. Onder deze nieuwe eigenaar zullen onze businesses succesvoller kunnen concurreren in het snel veranderende medialandschap.'

 

De overname is nog onder voorbehoud, want diverse toezichthouders in binnen- en buitenland moeten er eerst nog mee instemmen.

 

 

www.persgroep.nl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie