Persgroep heeft interesse in overname NRC
08-05-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3383 | Tags:

De Persgroep heeft interesse in een eventuele overname van NRC Media. Dat zei bestuursvoorzitter Christian van Thillo donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers van het moederbedrijf van onder meer de Volkskrant en het AD.

 

"Het is een activiteit die binnen onze kern past die te koop staat, dus daar kijken we naar'', stelde Van Thillo. ''We zullen de dossiers goed bestuderen en goed bekijken of en onder welke voorwaarden we mogelijk een bod zullen doen.''

 

De eigenaar van NRC liet eind maart weten de mogelijkheden voor de verkoop van NRC Media te onderzoeken. De kranten van NRC werden in 2009 nog verzelfstandigd nadat De Persgroep de Nederlandse kranten van PCM Uitgevers had overgenomen.

 

Van Thillo zei vanochtend ook dat hij geen interesse heeft in de Nederlandse tijdschriften die Sanoma in oktober te koop heeft gezet. Wel overweegt hij een bod te doen op de Vlaamse tijdschriften van Sanoma. In Vlaanderen geeft de Persgroep al tijdschriften uit, waaronder de populaire tv-gids Dag Allemaal.

 

www.persgroep.nl

www.nrcmedia.nl

 

Banner