Philips en Armin van Buuren maken passie voor muziek los
05-09-2013 12:31:31 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2958 | Tags:

Philips heeft vandaag een unieke samenwerking bekendgemaakt met de wereldberoemde dj Armin van Buuren. Armin is een van de grote vernieuwers in de muziekindustrie en is vijf keer op de eerste plaats geëindigd in de dj-top 100 van het tijdschrift DJ Mag. Momenteel werkt hij samen met Philips aan de ontwikkeling van audioproducten voor zowel dj's als muziekliefhebbers. Op de IFA in Berlijn kwam Armin bij Philips op het podium om te praten over de samenwerking en om de eerste uitkomst daarvan te presenteren: het audiosysteem M1X-DJ, bedoeld om muziek te mixen, af te spelen en te delen.

 

"Voor mij is muziek een passie en een manier van leven", vertelt Armin over de samenwerking. "Of ik nu op Ibiza voor een groot publiek sta of thuis met vrienden naar nieuwe muziek luister, er kan niets op tegen het gevoel dat je krijgt als je een fantastisch nieuw nummer hoort. Dat is de kracht van muziek. Philips heeft een rijke geschiedenis en heeft de wereld vele baanbrekende innovaties gebracht, van het cassettebandje tot de cd. Met onze samenwerking willen we meer mensen inspireren om naar muziek te luisteren, hun favoriete muziek te delen, en om zelf muziek te creëren."

 

Wiebo Vaartjes, CEO van Philips Lifestyle Entertainment: "Bij Philips zijn we een beetje geluidsgek, en in de persoon van Armin van Buuren hebben we een partner van wereldfaam gevonden die deze passie deelt. Armins unieke inzichten helpen ons om ideeën te vertalen in een eindproduct, waarbij we innovaties realiseren die het voor meer mensen mogelijk maken om hun passie voor muziek te delen."

 

Het eerste resultaat van de samenwerking is het audiosysteem M1X-DJ. Dit dj-systeem heeft een strakke vormgeving en een gebruiksvriendelijke interface met innovatieve technologie, en stelt iedereen die muziek wil mixen, afspelen en delen, in staat om dat te doen met één draagbaar systeem. De M1X-DJ is uitgerust met een dj-controller en een audiosysteem met geïntegreerde Lightning-connector en Bluetooth(r)-functionaliteit, en werkt probleemloos met de app djay 2 van Algoriddim.

 

Armin van Buuren - toonaangevende muziekvernieuwer

Armin van Buuren wordt algemeen beschouwd als een van de meest prominente dj's in de wereld van de elektronische muziek. Hij is als tiener al begonnen met draaien, en met meer dan vijftien jaar ervaring op zak is hij inmiddels de bekendste ster van het trance-genre. Als enige is hij vijf keer tot beste dj ter wereld verkozen door DJ Mag. Hij maakt al sinds 2001 een wekelijks radioprogramma, 'A State of Trance', waar elke week zo'n 20 miljoen mensen in 26 landen naar luisteren en waarmee hij is uitgegroeid tot internationale superster. Op dit moment is hij vaste dj bij Privilege op Ibiza, de grootste nachtclub ter wereld, en blijft hij bezig om vernieuwende en bijzondere muziek te creëren waar hij zowel fans als critici mee bekoort.

 

www.ifa.philips.com.  

http://we.tl/JLB2niYX5v

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support  

 

                                                                                                Home

www.perssupport.nl/apssite/permalink/77251