Philips en Salesforce.com kondigen open cloud-based zorgplatform aan
29-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4493 | Tags:

 

Philips en salesforce.com kondigen vandaag een strategische samenwerking aan om de gezondheidszorg een cloud-gebaseerd, open platform te bieden. Met de samenwerking willen de bedrijven de transformatie in de gezondheidszorg versnellen door Philips’ leidende positie in medische technologie, klinische toepassingen en informatica, te combineren met de leidende rol van salesforce.com in cloud computing, innovatie en customer engagement. Het beheren van patiëntrelaties vormt de kern van het platform, zodat zorgverleners nauwer kunnen samenwerken bij het ondersteunen van hun patiënten. Daarnaast zorgt het platform voor interoperabiliteit tussen medische apparatuur en data. Het gestructureerd verzamelen en analyseren van data verbetert het besluitvormingsproces van professionals en zorgt ervoor dat patiënten controle krijgen over hun gezondheidszorg.

 

De samenwerking heeft al geresulteerd in twee klinische applicaties die later deze zomer op het nieuwe platform worden geïntroduceerd: ‘Philips eCareCoordinator’ en ‘Philips eCareCompanion’. Deze applicaties stellen zorgverleners in staat patiënten met chronische klachten in hun eigen huis te monitoren, en faciliteren de ‘Hospital to Home’ programma’s van Philips, zoals Banner iCare.

 

“Dankzij dezestrategische samenwerking zet Philips grote stappen om real-time, digitale oplossingen voor de gezondheidszorg te bieden,” aldus Frans van Houten, Chief Executive Officer van Philips.“Gegevens in de gezondheidszorg variëren vaak sterk en zijn verspreid over veel verschillende systemen. De samenwerking met salesforce.com geeft ons de kans om de manier waarop zorg wordt geboden te veranderen en te optimaliseren en betere toegang tot data te verlenen.”

 

“We bevinden ons in een snel veranderend tijdperk voor de gezondheidszorg, en technologie maakt het mogelijk op een andere manier met patiënten in contact te komen, voor ze te zorgen en een relatie met hen op te bouwen,” zegt Marc Benioff, CEO en bestuursvoorzitter van salesforce.com. “Samen met Philips, bouwen we aan een open platform en ecosysteem voor de gezondheidszorg, voor iedereen die betrokken is bij één van de belangrijkste vraagstukken ter wereld

 

Philips en salesforce.com verwachten dat applicaties uiteindelijk in alle onderdelen van het zorgspectrum ingezet gaan worden, van self-care en preventie tot diagnose en herstel. Het platform maakt samenwerking en workflow mogelijk en zal tegelijk een platform voor data-integratie zijn voor gegevensbronnen wereldwijd. Denk daarbij aan medische gegevens uit digitale patiëntendossiers, diagnoses, behandelinformatie afkomstig van Philips imaging apparatuur, controlesystemen, persoonlijke apparaten en technologieën als Apple’s HealthKit. Het cloud-gebaseerde platform is schaalbaar en omvat ingebouwde privacy en data security. Data wordt gebruikt voor analyses die professionals in staat zullen stellen betere beslissingen te nemen en te betrokkenheid met patiënten te vergroten. Het platform is gebouwd op Salesforce1 en staat open voor ontwikkelaars. Het platform heeft de potentie zowel de professionele zorgverlening als de persoonlijke gezondheidszorg sterk te veranderen, mede dankzij een levendig ecosysteem met partners die applicaties ontwikkelen.

 

www.salesforce.com/nl

www.philips.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie