Philips Lighting winnaar B2B Marketing Award 2014
19-03-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3961 | Tags:

 

Tijdens het B2B Marketing Forum in DeFabrique te Utrecht is de B2B Marketing Award uitgereikt aan Philips Lighting. Er waren drie genomineerden die gisteren live op het podium stonden om hun case te presenteren aan het publiek. Na de live presentaties had het publiek de mogelijkheid om te stemmen, in combinatie met het juryoordeel rolde Philips Lighting als winnaar uit de bus.

 

Over de Philips Lighting case:

Philips Lighting gebruikt het nieuw geopende Rijksmuseum als showcase om LED-verlichting onder de aandacht te brengen. Philips gebruikt hierbij een outside-in benadering en laat anderen het verhaal vertellen.

 

De juryvoorzitter over de case:

“Wat van Philips een winnaar maakt is met name terug te vinden in de consistentie van de case, het vooraf stellen van doelen die achteraf worden geëvalueerd en de anderen het verhaal te laten vertellen.”

 

Reactie van de winnaars:
"Heel erg trots. Philips staat toch niet bekend als marketing bedrijf en we winnen hier toch een B2B Marketing Award met het Rijksmuseum. Doordat je de klant laat vertellen hoe goed we zijn dat is de truc. We hebben echt iets goed gedaan en daarmee de klant trots gemaakt en op basis daarvan hebben we het verhaal ook op andere kunnen overbrengen en daarmee kunnen inspireren en dat is in dit geval wel een succes case geweest"

 

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Ment Kuiper, actief in marketingondersteuning en -opleidingen, Truus Koppelaar, AFAS Software en Tristan Lavender, Deloitte.

 

De overige twee genomineerden voor de B2B Marketing Award waren Canon Nederland en DSM Engineering Plastics

 

Over de B2B Marketing Award

In 2010 introduceerde B2B marketingbureau spotONvision de B2B Marketing Award in Nederland. Voornaamste reden was om meer aandacht te krijgen voor B2B marketing in ons land. Tegelijkertijd was er een sterke behoefte om onderling goede voorbeeldcases en ervaringen in de business-to-business uit te wisselen.

 

www.bbp.nl