Philips sterkste merk van Nederland
25-04-2014 11:12:31 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3013 | Tags:

Philips heeft voor het zevende jaar op rij de beste reputatie van de 30 grootste bedrijven in Nederland, zo blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van het Reputation Institute. Bovendien sleepte Philips dit jaar voor het eerst ook de Reputation CSR Award in de wacht met de beste reputatie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Philips zet hiermee een internationaal unieke prestatie neer, want in geen van de veertig landen waar het reputatieonderzoek wordt uitgevoerd wist een bedrijf zeven keer op een rij te winnen. Daar bleef het echter niet bij deze week. Op 23 april ontving Philips ook nog de Randstad Award voor meest aantrekkelijke werkgever van Nederland.

 

Hans de Jong, CEO Philips Benelux over de drie gewonnen awards: "We zijn ontzettend trots op deze prachtige erkenning. Philips is een bedrijf met een enorme innovatiekracht. Die kracht vindt zijn oorsprong in het goed luisteren en kijken naar de mensen voor wie onze innovaties van belang kunnen zijn. Onze medewerkers zijn bijzonder sterk betrokken bij de mensen voor wie zij oplossingen ontwikkelen. Die betrokkenheid en onze sterke technologische expertise is al meer dan honderd jaar een krachtige combinatie met een grote impact. Dit komt mede tot uiting in onze nieuwe merkpositionering. Dat dit ook zo door het publiek wordt gezien wordt met deze onderscheidingen bewezen. Dat is een prestatie waar alle Philips medewerkers ontzettend trots op mogen zijn."

 

Reputatie Award: Philips scoort hoog op innovatie, werkplek, governance en citizenship

Opvallend is dat Philips dit jaar niet alleen is gestegen in het totaal aantal punten waarmee een positionering wordt bepaald, maar ook stevig uitloopt op de nummer twee van de ranglijst, dit jaar AirFrance-KLM. De koppositie wordt bevestigd in de algemene evaluatie, maar daarnaast weet Philips in 5 van de 7 categorieën die reputatie bepalen de leiding te nemen. Philips wordt geprezen om zijn hoge mate van innovatie, zijn producten en diensten, de prettige werkomgeving en activiteiten op het gebied van verantwoord en transparant zaken doen en maatschappelijk ondernemen.

 

Reputatie CSR Award: ambitieuze duurzaamheidsactiviteiten

De investeringen van Philips op het gebied van Groene Innovatie en de Circulaire Economiebenadering bezorgden Philips de Reputatie CSR award. Hans de Jong licht toe: 'Alle sectoren hebben bijgedragen aan een stevige omzetgroei van onze Groene Producten. Zo heeft de Lighting divisie de CityTouch oplossing gelanceerd waarmee intelligente en flexibele regeling van weg-en straatverlichting mogelijk is en wordt bij Consumer Lifestyle inmiddels meer dan 330 ton gerecycled plastic gebruikt in stofzuigers. Ook de lancering van een nieuw echografiesysteem dat 30% lichter en energiezuiniger is door innovatief materiaalgebruik, is een prachtig voorbeeld dat onze duurzaamheidsdoelstellingen onderschrijft. Het is goed te zien dat onze inspanningen zich ook vertalen naar een sterker merk."

 

Cees van Riel, hoogleraar Corporate Communication aan de Rotterdam School of Management en medeoprichter van het Reputation Institute: "Zeven keer op op een rij winnen is een verbazingwekkende prestatie. Als Reputation Institute voeren we ons RepTrak onderzoek in veertig landen uit. En dit is niet eerder bereikt door een bedrijf in een van die landen. Daarnaast wist Philips ook in 14 andere landen verdeeld over drie continenten de hoogste reputatiescore te behalen onder de Nederlandse bedrijven die daar actief zijn."

 

Randstad Award: goede werksfeer en arbeidsvoorwaarden

De goede werksfeer bij Philips Nederland en de flexibele arbeidsvoorwaarden, beide onderdeel van een innovatief personeelsbeleid waarin verder persoonlijke ontwikkeling, een goede work-life balance en gezondheid centraal staan, zorgden er onder andere voor dat het Nederlandse publiek Philips verkoos als meest aantrekkelijke werkgever. "Naast de basisvoorwaarden merken wij dat medewerkers het belangrijk vinden zich te kunnen identificeren met hun werkgever. De rol van Philips in de wereldwijde samenleving waarbij het verbeteren van levens door impactvolle innovaties centraal staat, heeft hierop een enorm positief effect", aldus de Jong.

www.philips.nl

 

 

Banner