Philips werkt samen met Disney aan verlichting voor kinderen
09-07-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3895 | Tags:

Koninklijke Philips heeft vandaag een reeks inspirerende en speelse verlichtingsinnovaties voorgesteld die met licht de magie van Disney tot leven brengt bij kinderen en het hele gezin.

 

De combinatie van Philips' ervaring op verlichtingsgebied en de bekende Disney-personages zorgt ervoor dat de verlichting tot de verbeelding spreekt en een aangename sfeer schept in de kinderkamer om te lezen, spelen en slapen. Deze samenwerking is de nieuwste stap van Philips in consumentenverlichting met toepassing van digitale technologie.

 

De producten dragen beide merken en zullen worden aangeboden via diverse Philips- en Disney-verkoopkanalen; eerst in Europa en de Verenigde Staten vanaf najaar 2013, later dit jaar ook in Azië.

 

Het Philips Disney portfolio omvat digitale verlichting om interactie met Disney verhalen en personages mogelijk te maken. Kinderen en ouders kunnen een betoverende, interactieve lichtbeleving creëren door e books te verbinden met de verlichtingsproducten via het Connected Lighting concept. Hiermee wordt lezen nog leuker en kan helemaal in het verhaal worden opgegaan. Voor de reeks zijn ook draagbare nachtlampjes ontworpen die een zacht, geruststellend licht verspreiden, en bedlampen die bijdragen aan een regelmatig slaappatroon, doordat kinderen intuïtief kunnen zien wanneer het tijd is om op te staan.

 

"Innovatie en inspiratie vormen de pijlers van deze samenwerking. Disney's ongeëvenaarde vermogen om personages en verhalen te creëren die de fantasie van kinderen van alle leeftijden aanspreken, komt daarin samen met onze leidende positie als innovator op het gebied van verlichting. Samen gaan we een bijzondere reeks geavanceerde en interactieve verlichtingsinnovaties ontwikkelen waar het hele gezin van kan genieten", aldus Eric Rondolat, Chief Executive Officer van Philips Lighting. "Onze ambitie is om een leidende rol te vervullen in deze productcategorie en bekend te staan als de aanbieder van digitale en indrukwekkende lichtervaringen voor de kinderkamer."

 

"Deze productreeks illustreert perfect hoe de verhalen van Disney via een innovatief en overtuigend consumentenproduct in de kinderkamer tot leven kunnen komen", aldus Simon Philips, Executive Vice President & General Manager, Disney Consumer Products, The Walt Disney Company EMEA. "We zijn trots om met Philips te kunnen samenwerken aan een positieve en geruststellende lees- en slaapomgeving voor gezinnen."

 

Inspiratie is het uitgangspunt van het portfolio: Disney-personages tot leven brengen via verlichting en de kinderkamer verrijken met een betoverend kleurenspel waarmee het voorleesmoment extra bijzonder wordt. De producten zijn zowel qua constructie als materiaalkeuze ontworpen met speciale aandacht voor veiligheid.

 

Het Philips Disney Imaginative Lighting portfolio wordt beschikbaar in Nederland vanaf najaar 2013 en omvat de volgende producten:

- StoryLight en Mickey starterkit: armatuur in de vorm van Mickey Mouse die gekleurd licht slim synchroniseert met klassieke Disney verhalen op een interactieve e-book op een iPad, perfect voor het (voor)leesmoment

- SleepTime: Mickey en Minnie Mouse bedlampen die een toefje Disney magie brengen in het ritueel voor het slapengaan; kinderen komen zo rustig in slaap en worden zachtjes gewekt

- SoftPals Portable Light: Draagbare nachtlampjes met Mike en Sulley van Monsters, evenals met Mickey en Minnie Mouse - Disney vrienden om een slaapritueel op te zetten en kinderen de gewoonte te leren om 's nachts door te slapen

- Philips Disney LED Candle: LED-kaarsjes met Disney Princess, Mickey Mouse en Minnie Mouse - deze verspreiden een warme gloed die de zachtheid en flikkering van echte kaarsen nabootst, wat zorgt voor een ontspannen, diffuus licht dat een stukje magie toevoegt als er gespeeld wordt

- LivingColors Micro met Disney/Pixar Cars, Disney Planes, Disney Princess en Ariel uit De Kleine Zeemeermin - met 64 kleuren om van te kiezen, kunnen ze bijna elke speelkamer transformeren

- LivingColors Mini met Mickey en Minnie Mouse - brengen een leuke, magische of rustgevende sfeer in de kinderkamer  

 

www.philips.com

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support  

 

                                                                                                Home

 

www.perssupport.nl/apssite/permalink/76260