Pikas lanceert soaps voor smartphone
06-11-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4321 | Tags:

Er is een nieuwe gratis app beschikbaar die 20-minuten-verhalen aanbiedt: Pikas verhalen. Er zijn Pikas series, waarvan iedere week een nieuwe aflevering(en) beschikbaar is, en er zijn losse Pikas verhalen. Met titels als ‘Het Russisch Ei’ en ‘Het Orakel van Wamel’ is de Pikas app een nieuwe bron van boeiend leesvoer op je scherm.

 

Een goed verhaal voor €0,89

Voor een Pikas betaal je €0,89. Niet de minste schrijvers hebben hun tanden in de nieuwe verhaalvorm gezet. Jan Dijkgraaf, onder andere bekend van de 99 woorden columns in Spits, schrijft bijvoorbeeld de Pikas serie: ‘De man die de verkeerde afslag nam’. Er zijn ook gratis Pikas verhalen: iedereen kan namelijk met hulp van de online schrijftool zijn eigen Pikas schrijven en indienen. Als het verhaal door een panel van Pikas lezers en redacteuren goed genoeg wordt bevonden, staat het enkele dagen later in de app.

 

Pikas series

In de Pikas app zijn 4 series te vinden. Een van de series heeft de titel ‘De Papaver’, geschreven door de bekende thriller schrijfster Marelle Boersma. De jonge Lieke erft op een dag een landgoed in Engeland. Hier begint haar verhaal. Gaat ze naar Engeland om een nieuw leven te beginnen? Of heeft ze een ander plan voor het erfstuk? Iedere week is er een nieuwe aflevering beschikbaar, afgestemd op de feedback van de lezers.

 

Lezer schrijft mee

Kenmerkend voor een Pikas verhaal zijn de drie verschillende ontknopingen waarop de lezer stemt. Wanneer je een Pikas leest, kun je je stem uitbrengen op het einde dat voor jou het meest aansprekend is. Bij de Pikas series bepaalt het publiek in welke richting het verhaal zich ontwikkelt. De schrijver van de Pikas serie verwerkt de input en schrijf op basis daarvan iedere week een nieuwe aflevering.

 

Omslag in de uitgeverij

De bedenkers van Pikas, Ric Hofmans en Hans Kraaijeveld, vonden het tijd voor iets nieuws in de uitgeverswereld. “Alles wat we vroeger van papier lazen, staat inmiddels online. Dezelfde verhalen zijn in een nieuw kanaal gepusht. Pikas verhalen hebben niets met papier te maken. Ze zijn gemaakt om van je scherm te lezen: kort, pakkend en verrassend.”

 

Pikas Media is in 2012 opgericht om speciaal voor de nieuwe mediadragers, smartphones en tablets, verhalen te ontwikkelen. Die verhalen hebben een tijdsduur van circa twintig minuten.

 

Pikas-verhalen zijn volgens een speciaal recept geschreven waardoor elke Pikas kort, pakkend en verrassend is. Pikas-verhalen beslaan een breed palet aan genres en onderwerpen: zo zijn er Pikas singles (losse verhalen), Pikas series met wekelijkse updates, Pikas bio (korte biografieën) en Pikas kinderen (kinderverhalen). Zowel fictie als non-fictie. Iedereen die een Pikas wil schrijven, kan gebruik maken van de unieke Pikas-schrijftool

 

www.pikas.com

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie