Playboy klaagt Hearst aan om naaktfoto's Kate Moss
22-01-2014 11:49:20 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3867 | Tags:

Wederom een rechtszaak van Playboy over het uitlekken van blootfoto's. Playboy Enterprises klaagt in de VS collega-uitgever Hearst aan omdat het magazine Harper's Bazaar online een foto plaatste van de naaktreportage met Kate Moss.

 

De gewraakte foto maakte deel uit van de reportage met Moss die in Playboy verscheen om de 60e verjaardag van het blad te vieren. Bovendien linkte Harper's Bazaar naar een illegale website waar negen andere naaktfoto's van Moss uit dezelfde shoot te zien waren. 

 

De bewuste website Entertainment.ie had een prikkelende kop boven de foto's gezet: 'Bespaar jezelf 5 dollar, hier is de Kate Moss-shoot uit Playboy'. Toch linkte Harper's Bazaar ernaar. Die link werd vrijdag al offline gehaald, maar het artikel van Harper's Bazaar over de foto's van Moss stond zaterdag nog steeds online. Playboy wil 150.000 dollar schadevergoeding per 'werk waarop inbreuk werd gemaakt'. 

 

Vorig jaar klaagde Playboy in Nederland nog met succes GeenStijl aan vanwege het linken naar illegaal openbaar gemaakte naaktfoto's van Britt Dekker uit het blootblad.

 

www.playboy.com

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie