Postbedrijf Sandd brengt IT infrastructuur onder bij ITB2 Datacenters
26-05-2014 10:45:33 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3473 | Tags:

Postbedrijf Sandd heeft zijn IT infrastructuur ondergebracht in het energie-efficiënte datacenter van ITB2 Datacenters in Apeldoorn. ITB2 levert colocatie diensten, netwerk services, firewall technologie en 24x7x365 monitoring support voor de IT infrastructuur van Sandd. Het postbedrijf verwacht de migratie van haar IT-omgeving naar ITB2 in juli te hebben afgerond.

 

Het hoofdkantoor van Sandd is net als het betreffende datacenter van ITB2 gevestigd in Apeldoorn. Daarnaast heeft Sandd meerdere vestigingen door heel Nederland. Het bedrijf richt zich op de bezorging van geadresseerd drukwerk voor zakelijke klanten, zoals magazines, direct mail en bankafschriften. Met aanvullende diensten, waaronder adresverrijking, segmentatie en profilering, helpt Sandd zijn klanten om het bereik en de conversie van de poststukken te verbeteren.

 

De groei in zakelijke postdiensten betekent voor Sandd ook verandering op het gebied van software-applicaties die gebruikt worden om de aanvullende diensten te leveren. Een voorbeeld daarvan is de bezorgerapp, waarmee onder andere rapportages over de bezorgkwaliteit van post met klanten gedeeld kunnen worden. Om de veranderende IT omgeving te faciliteren, zocht Sandd naar een colocatie aanbieder met een stabiele, betrouwbare achtergrond en genoeg ruimte in het datacenter en flexibiliteit om snel te kunnen op- of afschalen. Ook moest het een platte organisatie zijn waarmee Sandd snel zou kunnen schakelen. Na een openbare aanbesteding en vier inschrijvingen van aanbieders, viel de keuze op ITB2 Datacenters.

 

1 miljard poststukken

“In 2017 verwachten wij 1 miljard poststukken per jaar te verwerken,” zegt Ramón Arcos Aguilera, projectmanager bij Sandd. “Onze IT systemen moeten daarop voorbereid zijn, vooral als het gaat om het leveren van de toegevoegde waarde. Doelgroepsegmentatie en het verhogen van conversie voor klanten vraagt bijvoorbeeld om intelligentieanalyses, dan praat je dus over big data toepassingen. Onze datacenter leverancier moet dit kunnen faciliteren en de flexibiliteit hebben om onze IT infrastructuur te kunnen laten groeien of, desnoods, krimpen.”

 

“Wij hebben een aanbesteding uitgezet om het beste uit de markt te halen en leveranciers proactief te laten meedenken,” zegt Arcos Aguilera. “ITB2 was de organisatie waar we het meeste vertrouwen in hadden, die zich in de markt bewezen heeft en ons de gewenste continuïteit, flexibiliteit en schaalbaarheid kan bieden. Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn is bovendien bijna een Tier IV faciliteit, veel beter ga je het in Nederland nauwelijks krijgen. Alles ziet er mooi uit en is netjes voor elkaar - de security, de koeling. En de Cold Corridors, die feilloos presteren.”

 

De lage PUE-waarde en daarmee de hoge energie-efficiëntie van het datacenter van ITB2 in Apeldoorn, heeft geen rol gespeeld bij de besluitvorming. Arcos Aguilera: “Maar we gaan kijken of we hiermee intern binnen Sandd nog iets gaan doen. De energiezuinigheid van ITB2 - met een PUE-waarde van 1,07 - is natuurlijk wel opvallend. Dat sluit goed aan bij ons eigen MVO-beleid.”

 

Managed hosting

Tot nu toe had Sandd zijn IT infrastructuur middels een managed hosting contract ondergebracht bij een hosting provider. Het betekende dat het postbedrijf zich niet hoefde te bekommeren om de infrastructurele hardware en software, alleen om de bedrijfseigen softwareapplicaties. Vanwege onder meer de behoefte aan flexibiliteit bij het veranderende dienstenpalet van Sandd, wilde de organisatie evenwel meer controle over de eigen IT infrastructuur.

 

Vandaar de overstap naar colocatie diensten van ITB2, waarbij Sandd nu de benodigde apparatuur heeft aangeschaft en zelf het beheer krijgt over de racks waarin onder andere servers, routers en switches ten behoeve van de IT infrastructuur zijn ondergebracht. ITB2 levert daarbij de firewall technologie, terwijl de engineers van ITB2 en Sandd gezamenlijk de monitoring van de IT infrastructuur op zich nemen. De engineers van ITB2 hebben samen met Sandd een netwerkplan ontworpen, om de communicatie tussen de klanten en de verschillende vestigingen van Sandd enerzijds en de IT omgeving in het datacenter van ITB2 anderzijds – onder meer middels 10 Gigabit Ethernet verbindingen - gestroomlijnd te laten verlopen.

 

Over Sandd

Sandd (Sort and Deliver) is dé Zakelijke Postbezorger van Nederland. Met passie en doorzettingsvermogen richt Sandd zich op de bezorging van geadresseerd drukwerk (magazines, direct mail en bankafschriften) voor heel zakelijk Nederland. Ook helpt Sandd haar klanten het bereik en de conversie te verbeteren met vernieuwende diensten op het gebied van adresverrijking, segmentatie en profilering. Sandd bestaat sinds 2001 en heeft een marktaandeel van ruim 20%. Het hoofdkantoor staat in Apeldoorn; daarnaast heeft Sandd vestigingen verspreid over het hele land.

 

Over ITB2 Datacenters

ITB2 Datacenters is een aanbieder van colocatie diensten in Nederland. Het bedrijf richt zich met duurzaam ontwikkelde datacenters op Financials, Corporate organisaties, overheden, MKB  en internet service providers. ITB2 Datacenters heeft op dit moment een Tier II datacenter in Deventer (sinds 2007) en een high end Tier III/IV datacenter in Apeldoorn (sinds 2013).

 

De organisatie achter ITB2 Datacenters is in 1997 opgericht. In juni 2013 behaalde het energie-efficiënte ontwerp van het datacenter in Apeldoorn een plek op de shortlist van finalisten bij de International Datacentres Awards 2013, georganiseerd door BroadGroup. In december 2013 behaalde het energie-efficiënte datacenter een plek in de finale van de DatacenterDynamics EMEA Awards 2013.

 

Oorspronkelijk was ITB2 Datacenters onder de naam ITB Kwadraat een dienstverlenende specialist op het gebied van informatiebeveiliging en ICT beheer. Inmiddels bestaan de activiteiten van ITB2 Datacenters in de basis uit colocatie diensten en aanverwante services. Aanvullend kunnen klanten met betrekking tot informatiebeveiliging en ICT beheer nog steeds een beroep doen op de expertise van het bedrijf.

 

www.sandd.nl

www.itb-kwadraat.nl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie