Postmastery levert e-mail infrastructuur GSMWEB
10-09-2013 19:38:07 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3335 | Tags:

Steeds meer bedrijven overwegen een eigen e-mail infrastructuur voor het verzenden van bulk e-mail. De kosten zijn vaak lager dan de uitbestede variant van een E-mail Service Provider (ESP). Dat meldt Postmastery, dat bedrijven op weg helpt bij het toepassen van zo’n systeem. De grootste onafhankelijke mobiele prijsvechter van Nederland, GSMWEB.NL, is nu ook volledig over op een eigen ‘on-premise’ e-mail oplossing. 

Op dit moment maakt 70 procent van de bedrijven die op professionele basis marketing of proces gerelateerde e-mails versturen gebruik van een ESP. In sommige gevallen echter is een eigen systeem het overwegen waard. Dat geldt met name voor bedrijven waar het aantal e-mails flink oploopt. "Ruwweg kun je zeggen dat een eigen infrastructuur interessant wordt als een bedrijf meer dan een miljoen e-mails per maand verstuurt", zegt Willem Stam, operationeel directeur bij Postmastery.  


Goedkoper

Ook Nederlandse bedrijven ontdekken steeds meer de voordelen van een on- premise oplossing. Zo heeft GSMWEB.NL nu ook besloten tot een eigen infrastructuur. Bij dit bedrijf gaan dagelijks tienduizenden e-mails de deur uit. Volgens algemeen directeur Joost Bruining hebben lagere kosten de doorslag gegeven: "Zeker als de volumes groeien wordt een eigen oplossing interessant. Samen met Postmastery hebben we het optimale software en hosting platform geselecteerd. Die is gebaseerd op email delivery gateway PowerMTA en front- end Interspire. Door deze oplossing te combineren met de e-mail delivery expertise van Postmastery zijn we zeker van de meest optimale e-mail aflevering van onze marketing en proces gerelateerde e-mail." 


Koudwatervrees bij veel verzenders

Volgens operationeel directeur Willem Stam zijn veel bedrijven onnodig bang om een eigen infrastructuur op te zetten: "Wij hebben inmiddels tientallen bedrijven geholpen waar het nu prima gaat. Ook qua afleverbetrouwbaarheid van de e-mail doen sommige bedrijven het veel beter. Uiteraard wel met de juiste tooling en kennis."
 

Over GSMWEB

GSMWEB.NL is de grootste onafhankelijke mobiele prijsvechter van Nederland. GSMWEB.NL heeft de voordeligste mobiele abonnementen van de grote providers in Nederland Telfort, Tele 2, KPN, T-Mobile en Ben. Over Postmastery
Het Nederlandse bedrijf Postmastery is een Email Systems Integrator (ESI). Als email delivery expert, helpt Postmastery e-mail verzenders bij het selecteren, inrichten en implementeren van email opmaak- en verzend systemen op eigen infrastructuur. Ook adviseert Postmastery bij het implementeren van email delivery best practices zoals DMARC. Postmastery’s wereldwijde klanten bestand bestaat uit Email Service Providers (ESP’s) en professionele verzenders.

 

 

www.postmastery.com

www.gsmweb.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie