[PR Brain Snack] ANP Pers Support: Great Firewall hindert PR in China
01-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4393 | Tags:

Al jaren staat China bekend als de markt met het sterkste groeipotentieel. De tweede economie ter wereld kent inmiddels een kapitaalkrachtige middenklasse waarnaar buitenlandse bedrijven, waaronder ook Nederlandse, verlekkerd zitten te kijken. Hoe bij die Chinese consument binnen te komen is nog een hele uitdaging. Waarbij je vaker dan je lief is stuit op beperkingen, in een samenleving waar iedereen - dus ook de media - dagelijks balanceert tussen de vrijheid van extreem kapitalisme en restrictief staatstoezicht.

 

In het lezenswaardige Navigating China’s Complex Media Landscape kom je meermalen de term Great Firewall tegen. PR Newswire, de internationale partner van ANP Pers Support, gebruikt deze variant op de Chinese Muur als metafoor om het hybride karakter van het Chinese medialandschap te schetsen. 

 

Naast de traditionele staatsmedia is in China inmiddels volop ruimte voor particuliere, commerciële initiatieven. Maar als buitenstaander is het goed te weten dat ook bij die nieuwe media continu over de schouder wordt meegekeken. Want wat niet in het straatje past van het Chinese machtsapparaat loopt onherroepelijk dood op de eerder genoemde Chinese Muur...

 

lees verder op de website van ANP Pers Support