Primera start met verkoop digitale PlayStation producten
29-04-2014 14:20:42 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3160 | Tags:

 

Primera gaat als eerste Nederlandse winkelketen starten met de fysieke verkoop van digitale producten uit de PlayStation Store. Klanten ontvangen een code op de kassabon en kunnen daarmee in de PlayStation Store onder andere spellen, uitbreidingen op spellen én abonnementen downloaden. Hiermee geeft de winkelketen verdere invulling aan de nieuwe entertainment categorie, welke eind 2013 is geïntroduceerd.

 

"Entertainment, en specifiek gaming, is binnen Primera een categorie welke zich heel snel ontwikkelt. In de eerste 4 maanden van 2014 is de omzet met ruim 50 % toegenomen. Met de komst van de nieuwe generatie consoles zien we nog meer kansen voor de toekomst", aldus Mikel van Soest, assortimentsmanager bij Primera.

 

Van Soest: "Het assortiment bestaat uit uitbreidingen voor de belangrijkste titels, kleinere spellen, abonnementen en tegoeden. Hiermee richten we ons op een brede doelgroep, al constateren we wel dat de verkoop van fysieke vouchers vooral interessant is voor mensen die liever niet online betalen".

 

"In ons strategisch plan hebben wij ingezet op verdere versteviging van onze formule" aldus Joost Bakker, hoofd assortimenten bij Primera. "Een van de doelen was om een grotere rol te spelen in de markt van entertainment. Het is goed om te zien dat we, onder andere op het gebied van gaming, al mooie resultaten hebben geboekt en dat we op dit vlak weer een mooie stap zetten met de toevoeging van digitale content. We zijn uiteraard nog lang niet klaar met de categorie entertainment, er staan nog een aantal mooie nieuwe toevoegingen op de agenda die we hopelijk snel kunnen onthullen", aldus Bakker.

 

Martijn Kemp, Sales Director Benelux van Sony PlayStation: "Wij zijn heel blij met deze ontwikkeling waarbij de consument nog beter toegang zal krijgen tot de uitgebreide digitale content van PlayStation. De afgelopen jaren hebben steeds meer consumenten hun weg gevonden naar de PlayStation Store. Met de komst van de PS4 zal dit nog verder toenemen, met deze stap zet Primera zich duidelijk op de kaart om een belangrijke speler te worden in deze sector".

 

Vanaf heden zijn de digitale producten verkrijgbaar bij de ruim 450 Primera winkels.


www.primera.nl

 

 

Banner