ProCures realiseert doorstart Free Record Shop in Benelux
18-07-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3682 | Tags:

ProCures maakt een doorstart met de Nederlandse en Belgische vestigingen van Free Record Shop. In Nederland zal het bedrijf minimaal 30 en maximaal 50 winkels overnemen, in België worden alle 70 filialen gecontinueerd. Ook de 3 vestigingen in Luxemburg blijven behouden. Met de overname komt een einde aan de wekenlange onzekerheid voor personeel, verhuurders, schuldeisers, leveranciers en andere betrokkenen.

 

Het personeel van alle overgenomen filialen verhuist mee naar de nieuwe organisatie. Tevens zal een selectie van het personeel dat werkzaam is op het hoofdkantoor van Free Record Shop in Capelle aan de IJssel worden overgenomen. Het hoofdkantoor blijft daar zeker tot medio 2014 gevestigd en zal in afgeslankte vorm de Benelux-organisatie bedienen. Daar waar mogelijk worden backoffice activiteiten en de logistieke organisatie met die van boekwinkelketen Polare (Onderdeel ProCures – voorheen Selexyz & De Slegte) gecombineerd. Het definitieve aantal door te starten vestigingen in Nederland is afhankelijk van het verloop van de onderhandelingen met de verhuurders van de winkelpanden.

 

De overname van de Free Record Shop activiteiten wordt gedaan door FRESH Entertainment Holding, een nieuwe opgericht vennootschap, waarvan ProCures 75% van de aandelen in bezit heeft. De overige 25% van de aandelen is in handen van Free Record Shop-oprichter Hans Breukhoven. Hij zal echter slechts als adviseur op de achtergrond bij de onderneming betrokken zijn en geen bestuurlijke functie vervullen. De vennootschap wordt bestuurd door Paul Dumas en Maurits Regenboog van ProCures. Roland van Geest wordt, samen met een nog aan te stellen CFO, verantwoordelijk voor het dagelijkse management van het bedrijf. 

 

Paul Dumas: “Wij zijn blij dat het uiteindelijk toch gelukt is om Free Record Shop in het straatbeeld te behouden en de werkgelegenheid voor honderden medewerkers veilig te stellen. We gaan er nu zo snel mogelijk voor zorgen dat de winkels weer worden bevoorraad en dat wij het vertrouwen van onze trouwe klanten in deze mooie organisatie kunnen herstellen. De plannen om van Free Record Shop weer een bloeiende en spannende entertainment keten te maken liggen klaar.”

 

Henk van Rootselaar en Jos Borsboom, samen aangesteld als curator, zijn ook blij met de doorstart: "Iedere partij heeft haar eigen belangen in een proces rond een doorstart; uiteindelijk hebben alle betrokkenen een gemeenschappelijke noemer kunnen vinden waarmee Free Record Shop behouden kan blijven. Wij hebben er vertrouwen in, dat met de transactie een stabiele basis is gelegd voor de toekomst van de onderneming."

 

www.freerecordshop.nl 

 

 

  Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie. Job postings gratis